Hem NYHETER Allt klart för klimatsmart omstart

Allt klart för klimatsmart omstart

Publicerat av: Redaktionen

Allt klart för klimatsmart omstart 3

Högt upp på infrastrukturminister Tomas Eneroths Twitter-flöde beskriver statsrådet sitt mål om en ”klimatsmart omstart” när det blir dags för resor igen.

Det är ett för klimat och arbetsmarknad oerhört viktigt mål – som dessutom är helt genomförbart. Ledande aktörer inom industri, energi, turism och infrastruktur står nämligen just nu redo att, tillsammans med offentlig förvaltning, inleda en unik satsning på vätgasdriven järnväg på Inlandsbanan – den som kopplar samman halva landet.

Den här satsningen skulle vara av stor betydelse för att lindra arbetslösheten så snart coronakrisen är över. Det finns fyra anledningar varför det här borde vara ett högprioriterat område för infrastrukturminister Eneroth i hans ambition om en klimatsmart omstart.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>