Trumbäcken och PiteEnergi satsar på laddstolpar i Piteå
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Bostadsbolaget Trumbäcken och PiteEnergi satsar på laddstolpar i Piteå

Bostadsbolaget Trumbäcken och PiteEnergi satsar på laddstolpar i Piteå

Publicerat av: Redaktionen

Bostadsbolaget Trumbäcken bygger laddplatser vid sina fastigheter i samarbete med PiteEnergi.

Det är totalt 14 laddplatser på Durrnäs, Furuberget och i Centrum och arbetet väntas vara klart till sommaren.

– Vi tror att denna satsning gott och väl kommer att täcka den efterfrågan som finns idag. Detta innebär att vi även kommer att kunna erbjuda piteborna att ladda sin bil hos Trumbäcken. Fortsätter efterfrågan att öka är vi redo att bygga ut med fler laddstolpar. På så sätt är vi även med och bidrar till Piteås gröna omställning, säger Samuel Bernberg VD på Trumbäcken.

Trumbäcken har under hösten och vintern märkt av en ökad efterfrågan på laddmöjligheter från befintliga och potentiella hyresgäster. I den utvärdering som gjordes föll valet av samarbetspartner på PiteEnergi. Det var flera viktiga parametrar som avgjorde till PiteEnergis fördel.

Trumbäcken och PiteEnergi satsar på laddstolpar i Piteå

– Vi sökte en stark, långsiktig, lokal partner som kan säkerställa teknisk drift, felanmälan och service över tid vilket vi fann hos PiteEnergi. Betallösningen, att kunna betala laddningen via de digitala plattformar som våra hyresgäster och piteborna i allmänhet redan är vana vid var också ett starkt argument vid val
av leverantör avslutar Peter Sundström, projektchef på Trumbäcken.

PiteEnergi drivs av att utveckla Piteå och arbetar för att tillhandahålla smarta lösningar för sina kunder. Arbetet med att utveckla lösningar för elbilsladdning och laddning i hemmet är ett prioriterat område.

– Vi ser en markant ökning av elbilsförsäljningen och med det ökar även behovet av laddning. Laddning i hemmet är en viktig del i upplevelsen av att vara elbilsägare, därför känns det extra kul att vi tillsammans med Trumbäcken kan möjliggöra laddning för deras hyresgäster, säger Anders Ådemo, marknadschef på PiteEnergi.

Trumbäcken är en av de ledande privata hyresvärdarna i norra Sverige med 3000 lägenheter och 200 lokaler i Borlänge, Falun, Bjursås, Avesta, Umeå, Piteå, Luleå, Gällivare, Kiruna, Sjöbo, Abbekås och Veberöd. De dominerande orterna räknat i antal lägenheter är Piteå, Luleå och Borlänge. Vad gäller kommersiella lokaler finns Trumbäcken på orterna Falun, Piteå, Gällivare och Kiruna då företaget sedan många år tillbaka är en etablerad hyresvärd med externhandelsområden, centrumhandel och kontor. Ägare och företagsledning återfinns i Piteå.

PiteEnergi är ett lokalt och hållbart energibolag. Vi är omtänksamma människor i en omtänksam organisation, vi levererar 100% förnybar el, snabbt bredband, stabilt elnät och bekväm hållbar fjärrvärme. Allt detta gör vi för ett hållbart Piteå och vi gör det tillsammans.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>