Ny hyresgäst till Tomteboda
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Ny hyresgäst till Tomteboda

Ny hyresgäst till Tomteboda

Publicerat av: Redaktionen

Batteritillverkare med fokus på framtiden.

Det svenska bolaget Northvolt AB har tecknat avtal om cirka 4 000 kvadratmeter i den tidigare spårhallen som därmed är fullt uthyrd.

Northvolts målsättning är att utveckla världens grönaste batterier med minimalt koldioxidavtryck och högsta ambitioner för återvinning för att bidra till den europeiska omställningen till förnybar energi.

Arbetet med att anpassa ytorna i den unika spårhallen för bolagets verksamhet här är i full gång.
–Moderniseringar och hållbara investeringar gör att Tomteboda idag har framtiden för sig. Att ett innovativt och framtidsorienterat bolag som Northvolt gör oss sällskap ligger helt i linje med våra ambitioner. Vi ser fram emot att välkomna dem till oss och att få ta del av deras resa mot att bli Europas ledande tillverkare av miljövänliga batterier, säger Morten Wettergreen, Head of Asset Management på Obligo Real Estate i Sverige.

Northvolt är den senaste i raden av starka aktörer som etablerar sig på långa avtal i Tomteboda. Befintliga hyresgäster är bland annat Myndigheten för Samhällsskydd & Beredskap, Thorengruppen med fyra skolkoncept, Valneva Sweden AB, PostNord samt SL som förbereder en modern bussdepå som öppnar upp under 2021.

Tomteboda samägs i fonder som förvaltas av Blackstone och Areim. Obligo Real Estate förvaltar fastigheten. Stora hållbarhetsinvesteringar har gjorts i Tomteboda de senaste åren, bland annat har den största enskilda, takmonterade solcellsanläggningen installerats.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>