DHL Express lanserar GoGreen Plus: Första globala expressleverantören som ger kunder möjlighet att använda Sustainable Aviation Fuel för att minska utsläppen
Hem TRANSPORT DHL Express lanserar nu GoGreen Plus: Första globala expressleverantören som ger kunder möjlighet att använda Sustainable Aviation Fuel för att minska utsläppen

DHL Express lanserar nu GoGreen Plus: Första globala expressleverantören som ger kunder möjlighet att använda Sustainable Aviation Fuel för att minska utsläppen

Publicerat av: Redaktionen

GoGreen Plus är en del av Deutsche Post DHL Groups hållbarhetsmål att uppnå noll nettoutsläpp till 2050.

DHL Express går idag ut med lanseringen av GoGreen Plus, en ny tjänst som kommer att göra det möjligt för kunder att minska (inset) koldioxidutsläppen kopplat till sina försändelser genom att använda Sustainable Aviation Fuel (SAF).

DHL Express är den första globala expressleverantören som erbjuder denna tjänst som initialt kommer att lanseras i Storbritannien, strax följt av Italien, Danmark, Sverige, Kanada, Australien, Sydafrika och Förenade Arabemiraten.

Med start under februari kommer kunder baserade i dessa länder att ha möjlighet att välja GoGreen Plus när de väljer sin transportservice via MyDHL+, företagets webbplattform för bokning och spårning av försändelser. Tjänsten är utformad att vara fullt flexibel eftersom den kan väljas för enskilda försändelser.

GoGreen Plus kommer att bli tillgängligt globalt för alla DHL Express kunder under de kommande månaderna och kunderna får chansen att skräddarsy den CO2e minskning de önskar uppnå och mängden SAF de använder.

Den nya GoGreen Plus-tjänsten är möjlig efter DHL:s senaste samarbeten med bp och Neste för att leverera SAF till DHL Express-hubbar runt om i världen. Den förnybara delen av det innovativa bränslet produceras av spilloljor. SAF som är gjort på avfall och rester kan ge minskningar av utsläpp av växthusgaser med upp till 80 % under dess livscykel jämfört med det konventionella jetbränslet som det ersätter.

– Vi vet att våra kunder är engagerade i att minska sin miljöpåverkan så det är viktigt att vi ger dem möjlighet att göra det, säger John Pearson, global vd för DHL Express. Jag är glad över att vår investering i SAF nu kan nyttjas fullt ut av kunderna för att de ska kunna minska utsläppen från sina försändelser. SAF är för närvarande den primära vägen för att minska koldioxidutsläppen inom flyg, så detta är det mest effektiva sättet att hjälpa våra kunder att göra sina egna kedjor mer hållbara.

Reducering (Insetting) via GoGreen Plus tillåter kunder att minska sina Scope 3-utsläpp, de indirekta utsläppen av växthusgaser som sker i ett företags värdekedja, inklusive transport- och distributionsledet. Till skillnad från andra koldioxidkompenserande (Offsetting) alternativ, reducerar Go Green Plus (Insetting) utsläpp inom logistiksektorn och kan därtill användas för DHL kunders egen frivilliga utsläppsrapportering samt följer Science Based Target Initiative (SBTI) filosofin.

DHL Express lanserar GoGreen Plus: Första globala expressleverantören som ger kunder möjlighet att använda Sustainable Aviation Fuel för att minska utsläppenTjänsten GoGreen Plus är en del av Deutsche Post DHL Groups hållbarhetsmål att uppnå noll nettoutsläpp till 2050. Tjänsten bidrar till delmålet att använda 30 % SAF för all flygtransport senast 2030. I linje med deras hållbarhetsplan, har Deutsche Post DHL Group som mål att erbjuda ett grönt alternativ för alla produkter och tjänster inom alla divisioner.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>