E-TRON AB lanserar nytt smidigt eldrivet arbetsfordon – PRO Litium Carrier XL
Hem TRANSPORT E-TRON AB lanserar ett nytt smidigt eldrivet arbetsfordon – PRO Litium Carrier XL

E-TRON AB lanserar ett nytt smidigt eldrivet arbetsfordon – PRO Litium Carrier XL

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanseras det eldrivna arbetsfordonet PRO Litium Carrier XL.

Ett efterlängtat tillskott för företag i behov av ett stabilt mindre elfordon med god lastförmåga, och som tål tuffa utmaningar.

E-TRON AB är en svensk fordonsutvecklare av eldrivna arbetsfordon och företaget lanserar nu en ny modell i sitt breda utbud – PRO Litium Carrier XL. Ett smidigt arbetsfordon där den tilltänkta målgruppen är fastighets- och grönyteföretag, industrier, kyrkogårdar och kommuner.

Modellen har tagits fram i samarbete med företagets kunder som efterfrågat ett mer stabilt och kraftfullt alternativ till de modifierade golfbilar som erbjuds på marknaden idag.

Tillverkad för nordiska förhållanden

Med sitt kraftiga chassi helt byggt i aluminium/rostfritt stål och motor med högt vridmoment är Carrier XL en arbetshäst som klarar de mest tuffa utmaningar. Tillsammans med litiumbatteri av typen LiFeOP4 (litiumjärn) blir Carrier XL dessutom i stort sett helt underhållsfri.

Batteriet är utrustat med ett värmepaket för att garantera att fordonet startar utan problem även när det råder minusgrader ute. Carrier XL har utrustats med ombordladdare och Typ 2-uttag vilket innebär att den kan laddas i vanligt eluttag eller laddbox.

Modulär konstruktion och kapacitet

Carrier XL kan utrustas med flak eller skåp och klarar en total lastvikt upp till ett halvt ton. Modellen går också att få i en öppen version utan dörrar för arbetsuppgifter som kräver snabbare i- och urstigning. Motor och batteristorlek anpassas efter kundens behov för att klara en hel arbetsdag utan behov av extra laddning.

Fordonet är utrustat med 14″ däck och skivbroms på samtliga hjul. Strålkastarna är av typen LED.

På tillbehörslistan finns bland annat utrustning som dragkrok, stereo med backkamera, alkolås, elvärme i säte, eluppvärmd fram- och bakruta m.m.

Carrier XL är registrerad som Motorredskap klass II med topphastighet 30 km/h, vilket endast kräver AM-behörighet eller traktorkort för att få framföras på allmän väg.

Fleet management och fjärravläsning

PRO Litium Carrier är även utrustad med ett 4G-system som bland annat erbjuder möjlighet till Fleet management och direkthjälp från tekniker genom fjärravläsning av serviceåtgärder, vilket spar både tid och kostnad vid problem som kan avhjälpas på distans.

E-TRON AB lanserar nytt smidigt eldrivet arbetsfordon – PRO Litium Carrier XL

PRO Litium Carrier XL utrustad med flak

Specifikationer:
  • Motor: AC 3-10 kW, 149 Nm vridmoment
  • Batteri: 5-21 kWh
    Motor och batteristorlek kan anpassas efter önskemål
  • Dragvikt: 1250 kg
  • Lastvikt: 560 kg (beroende av utrustning och kundanpassningar)
  • Flakstorlek: Längd 1640 mm, bredd 1180 mm
  • Fordonsmått: Längd 3400 mm, bredd 1230 mm

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>