PA Consulting och PulPac lanserar Blister Pack Collective för att introducera hållbara förpackningar på världsmarknaden
Hem HÅLLBAR UTVECKLING PA Consulting och PulPac lanserar nu Blister Pack Collective för att introducera hållbara förpackningar på världsmarknaden

PA Consulting och PulPac lanserar nu Blister Pack Collective för att introducera hållbara förpackningar på världsmarknaden

Publicerat av: Redaktionen

PA Consulting och PulPac uppmanar läkemedelsindustrin och konsumentföretag med fokus på hälsoprodukter att gå med i Blister Pack Collective, ett konsortium för att lansera världens första torrformade fiberbaserade blisterförpackningar.

Målsättningen är att minska användningen av plast i förpacknigar för läkemedel och vitaminer.

Mot bakgrund av den årliga globala produktionen av läkemedelsförpackningar som i storleksordningen genererar 100 000 ton plast, har PulPac och PA Consulting lanserat Blister Pack Collective. Det är ett konsortium för återvinningsbara och hållbara fiberalternativ med minimal användning av plast som kan ersätta traditionella icke-återvinningsbara PVC-förpackningar (polyvinylklorid).

PulPac använder förnybar massa och cellulosa i sin Dry Molded Fiber-teknik för att producera billiga och högpresterande förpackningar. PulPacs torrformningsprocess förbrukar mindre koldioxid och vatten i en skalbar produktion av blisterförpackningar med en snarlik funktionalitet och utförande som dagens etablerade PVC-kartor.

Philip Fawcus, expert på hållbara material på PA Consulting: ”PulPacs torrformningsteknik i kombination med PA Consulting-teamets förmåga att utveckla hållbara cellulosaförpackningar – som tar fasta på former, funktioner och egenskaper hos nuvarande plastförpackningar – innebär ett stort steg för utvecklingen av hållbara förpackningsalternativ.”

Med ett första “proof of concept” manas nu till ett branschsamarbete för att påskynda utvecklingen.

Sanna Fager, Chief Commercial Officer på PulPac: ”De innovativa blisterförpackningarna designade av PA-teamet är exempel på hållbara och cirkulära fiberlösningar. Genom att dra nytta av fördelarna med vår torrformningsteknik – istället för engångs-PVC – kan vi skapa förpackningar som är cirkulära och samtidigt funktionella, skalbara, men framför allt prisvärda. Branschaktörer som vill jobba för en hållbar förändring av förpackningsindustrin är välkomna att gå med i konstortiet för att accelerera övergången till hållbara blisterlösningar.”

PA Consulting och PulPac lanserar Blister Pack Collective för att introducera hållbara förpackningar på världsmarknadenJamie Stone, expert på hållbar förpackningsdesign på PA Consulting: ”Det kommer att krävas innovation och utvecklade samarbeten för att hantera klimatkrisen. Vårt partnerskap med PulPac symboliserar detta. Nästa steg handlar om ett “buy in” från industri- och branschaktörer för att påskynda utvecklingen som syftar till att ta bort tonvis med problematiskt plastavfall från planeten.”

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>