Brother Industries har återvunnit 40 miljoner tonerkassetter
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Brother Industries har återvunnit 40 miljoner tonerkassetter

Brother Industries har återvunnit 40 miljoner tonerkassetter

Publicerat av: Redaktionen

Brother har nått en milstolpe inom återvinning: 40 miljoner tonerkassetter har återtillverkats eller återvunnits globalt sedan programmet lanserades i Europa 2004.

– det motsvarar sträckan från Brothers globala återvinningscenter i Wales till huvudkontoret i Nagoya, Japan.

Kunder över hela världen kan returnera tomma kassetter till någon av Brothers fyra återtillverkningsanläggningar i Wales, Slovakien, USA eller Asien. Varje tonerkassett genomgår en noggrann kontroll, varefter komponenterna antingen återanvänds eller ersätts, vilket innebär att större delen av alla kassetter kan återtillverkas och säljas på nytt. De delar som inte kan återanvändas återvinns av Brother för att säkerställa att ingenting hamnar på deponi.

Craig McCubbin, vd på Brother Industries UK och Brother Industries Slovakia, kommenterar:
”Att säga att vi är stolta över den här milstolpen vore en underdrift. Av de 40 miljoner kassetter som våra kunder har returnerat har 86 % återtillverkats i vår marknadsledande process – en imponerande siffra, och något helt unikt på utskriftsmarknaden.

”Vår syn på avfall är enkel. Vi vill återanvända så mycket som möjligt. År 2021 hade våra återtillverkade tonerkassetter 33 % lägre klimatavtryck än de nytillverkade. Genom vår återtillverkning sparar Brother årligen in runt 5 300 ton koldioxid globalt – vilket motsvarar utsläppen från 1 150 bilar”.

Brothers europeiska återtillverkningsanläggningar har nyligen tilldelats koldioxidneutral status, och insamlingsprogrammet har varit ackrediterat för noll avfall till deponi sedan 2013. Genom att reducera avfallet i alla delar av livscykeln kan Brother även hjälpa sina kunder att nå sina miljömål.

Craig tillägger:
” Vårt löfte är enkelt: När en kund returnerar en tom kassett till oss, återtillverkar eller återvinner vi alla delar så att ingenting hamnar på deponi. Tack vare den här processen kan ett medelstort företag spara upp till 40 kg koldioxid per år, eller mer, bara genom att skicka tillbaka använda Brother-kassetter, vilket minskar deras klimatavtryck och koldioxidutsläpp.”

”Vi har fått enormt positiv feedback från kunderna för vårt återvinningsprogram, men vi nöjer oss inte med det. Under de kommande tre åren planerar vi att öka antalet kassetter som vi återtillverkar. Vi undersöker även returnering av bläck och hårdvara, och vi har ambitiösa planer för att säkerställa att kunderna kan returnera alla Brother-produkter.”

Brother har återvunnit 40 miljoner tonerkassetter

Brothers återvinningsprogram började med hanteringen av en handfull tonerkassetter år 2004. Sedan dess har programmet utökats till att återtillverka runt 3 miljoner tonerkassetter om året.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>