TCS Europa uppnår koldioxidneutral milstolpe på resan mot nettonollutsläpp år 203
Hem HÅLLBAR UTVECKLING TCS Europa uppnår koldioxidneutral milstolpe på resan mot nettonollutsläpp år 2030

TCS Europa uppnår koldioxidneutral milstolpe på resan mot nettonollutsläpp år 2030

Publicerat av: Redaktionen

Tata Consultancy Services (TCS) har neutraliserat sina direkta (scope 1) och indirekta (scope 2) koldioxidutsläpp från verksamheten i Europa för räkenskapsåret 2022.

Det är en viktig milstolpe för att företaget ska bli nettonoll år 2030, i enlighet med Parisavtalets mål att begränsa den globala uppvärmningen med 1,5 grader.

På global nivå har TCS sexdubblat användningen av förnybar energi de senaste sex åren. Detta som en del av företagets åtagande att förbättra energieffektiviteten i linje med SBTi (Science-Based Targets Initiative). Initiativet har gjort det möjligt för TCS att under räkenskapsåret 2022 minska sitt totala koldioxidavtryck med 66 procent jämfört med 2016.

Även om Europa står för en relativt liten del av TCS globala koldioxidavtryck, analyserar och optimerar TCS Europa noggrant sin energiförbrukning och sina koldioxidutsläpp på mer än 50 platser i 19 europeiska länder. För att kompensera för eventuella återstående utsläpp där alternativ inte fanns tillgängliga har TCS köpt certifierade utsläppsminskningar av hög kvalitet (CER) med tredjepartsförsäkran för koldioxidneutralitet i linje med PAS 2060-standarden.

– Vi är oerhört stolta över att uppnå koldioxidneutralitet för scope 1- och 2-utsläpp i Europa som en del av vår globala vision att vara nettonoll år 2030. Detta visar hur team fördelade på flera platser i olika länder kan uppnå fantastiska resultat när de förenas av ett gemensamt syfte med en gemensam vision för en bättre framtid, säger Sapthagiri Chapalapalli, chef för 27 i Europa.

TCS tillhandahåller en omfattande portfölj med över 200 branschspecifika hållbarhetstjänster och lösningar på Azure för ESG-rapportering (Environmental, Social and Governance), förbättrad hantering av regelefterlevnad samt datadrivet beslutsfattande. Dessa lösningar hjälper företag att minska koldioxidutsläppen i sin verksamhet och skapa vägar mot nettonoll, återställa naturkapital och bli ansvarsfulla vattenförvaltare.

För att påskynda innovation inom hållbarhet drar TCS nytta av företagets ekosystem av partners från akademin, nystartade företag och teknikleverantörer genom ett multinationellt nätverk för sam-innovation. Detta sker via företagets Pace Ports i Amsterdam, New York, Pittsburgh, Toronto och Tokyo. Varje Pace Port ger en miljö för att idésätta, skapa prototyper och bygga effektiva lösningar som stödjer mer hållbara verksamheter, produkter och tjänster samt nya intäktsströmmar från innovativa affärsmodeller.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>