27 seminarier om elbilar och energi på eCarExpo i Göteborg
Hem EVENTMÄSSA eCarExpo i Göteborg: 27 seminarier om elbilar och energi

eCarExpo i Göteborg: 27 seminarier om elbilar och energi

Publicerat av: Redaktionen

Elbilsmässan eCarExpo i Göteborg den 1–3 december bjuder som vanligt på ett späckat seminarieprogram under alla de tre dagarna.

Totalt 27 seminarier och programpunkter som är fria för alla besökare.

27 seminarier om elbilar och energi på eCarExpo i Göteborg

”Det är ett perfekt tillfälle att lära sig mer av, och ställa frågor till, verkligt kunniga människor”, säger Anna Fägersten på arrangören eLife Nordic AB.

eCarExpo har vuxit till att bli Europas största elbilsmässa. Göteborgsupplagan av mässan har ett extra stort fokus på solel, laddning och energisystem – något som märks på seminarieprogrammet alla de tre dagarna.

”Hela marknaden är så mycket mognare idag än vad den var bara för ett år sedan”, säger Anna Fägersten. ”Nu går tankarna mer på djupet och det är mer komplexa frågor som diskuteras. ”

Redan på fredag den 1 december (kl 10.45) kommer riksdagsledamöterna Richard Nordin (c) och Helena Storckenfeldt (M) att tillsammans med Thomas Schölin från Drivkraft Sverige att prata om hur vi ska få till en effektiv utbyggnad av laddinfrastrukturen på kort sikt.

På fredag eftermiddag eftermiddagen diskuterar företrädare för solels-, bil- och energibranscherna bland annat hur det står till med laddning i storstäderna och hur snart vi kommer att kunna använda elbilarnas batterier för att stabilisera elnäten (V2G).

Under dagen är det också dags för ett antal premiärvisningar av nya bilar.

Två stora priser

Under mässan delas också två prestigefyllda priser ut. På fredagen kl 15.00 är det dags för sjunde upplagan av ”Laddguldet” som delas ut av 2030-sekratariatet. Det tvådelade priset går till en kommun och en fastighetsägare som med ett helhetsgrepp och på ett långsiktigt sätt verkar för att främja användandet av laddbara fordon.

Kl 11.45 på lördagen är det dags för prisutdelning i Årets Elbil för 10:e gången. Tidningen Elbilen har nominerat sex bilar till final och nu är det dags att avslöja vinnaren.

Här hittar du hela seminarieprogrammet:
https://ecarexpo.se/seminarier-goteborg-2023/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>