Energy Saves värmepumpar godkända för installation i smarta elnät
Hem ENERGI Energy Saves värmepumpar godkända för installation i smarta elnät

Energy Saves värmepumpar godkända för installation i smarta elnät

Publicerat av: Redaktionen

ES Energy Save Holding AB (Publ) har fått certifikat på att bolagets produkter är godkända att integreras i smarta elnät, så kallade smart grids.

Certifieringen SG Ready innebär att värmepumparna exempelvis kan användas för att balansera elnät vars kapacitet är otillräcklig.

Ett smart elnät använder avancerad teknik för att övervaka och styra distributionen av elektricitet, vilket möjliggör effektivare, pålitligare och mer hållbara elsystem.

För att en värmepump ska vara SG Ready behöver styrförmågan i värmepumpen kunna hantera externa styrsignaler från t.ex. nätägaren, aggregatorer eller andra liknande aktörer för att möjliggöra att värmepumpen blir en resurs att tillgå i elnäten.

– Smarta elnät blir alltmer intressant i takt med att efterfrågan på elektricitet stiger snabbare än elnätens kapacitet. Digitaliseringen av värmepumpstekniken gör att vi kan öka flexibiliteten och styrbarheten i lokala elnät för att optimera användningen av el. Våra värmepumpar blir på så sätt centrala för utvecklingen av hållbara elnät, säger Mevludin Divovic-Hadzic, CCO på Energy Save.

Certifieringen SG Ready gäller i hela Europa men är ett ursprungligen tyskt initiativ framtaget av BWP, den tyska värmepumpsföreningen. Tillsammans med en Heat Pump KEYMARK Certification utgör SG Ready grunden för att listas på den så kallade BAFA-listan.

Energy Saves värmepumpar godkända för installation i smarta elnät

– I Tyskland är det nödvändigt att vara uppsatt på BAFA-listan, eftersom det endast är dessa värmepumpar som är kvalificerade för finansiellt stöd. I och med certifikatet SG Ready har Energy Save nu kunnat ansöka om att få vara med på BAFA-listan, vilket är ett strategiskt steg för att kunna expandera vår verksamhet i Tyskland, avslutar Mevludin Divovic-Hadzic.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>