GROHE goes ZERO: Sanitetsleverantören uppnår koldioxidneutral produktion
Hem HÅLLBAR UTVECKLING GROHE goes ZERO: Sanitetsleverantören uppnår koldioxidneutral produktion

GROHE goes ZERO: Sanitetsleverantören uppnår koldioxidneutral produktion

Publicerat av: Redaktionen

GROHE goes ZERO: Sanitetsleverantören uppnår koldioxidneutral produktion

GROHE har sedan länge arbetat för en hållbar bransch. Och är nu den första tillverkaren för kompletta badrumslösningar och köksinredning som uppnått koldioxidneutral produktion.

En viktig milstolpe i deras hållbarhetsstrategi. Nu följs det av ett nytt mål: att uppnå koldioxidneutralitet på alla sina säljkontor. Samtidigt jobbar GROHE med att ständigt ta fram nya smarta lösningar för att hjälpa sina konsumenter att minska den egna klimatpåverkan.

GROHE har nu uppnått koldioxidneutral produktion. Sanitetsleverantören har därmed nått en central milstolpe i sitt långsiktiga engagemang för hållbarhet. Initiativet bidrar även till ett mål i LIXILs hållbarhetsstrategi som GROHE har varit en del av sedan 2014. Målet är att år 2050 uppnå noll netto-utsläpp av kol från bostäder, boendelösningar samt från verksamheten. För att uppnå det självuppsatta målet med en helt koldioxidneutral produktion har de använt sig av grön el. Arbetet påbörjades i juli 2019 på alla fem produktionsanläggningar för LIXIL EMENA, som är ensam producent till sanitetsleverantören.

– GROHE goes ZERO rimmar väl med åtgärderna vi implementerat i våra anläggningar för att minska koldioxidavtrycket och ta till vara på våra resurser. Vi är väldigt stolta över att vara en pionjär inom vår bransch och blickar nu framåt. I slutet av 2021 är målet att göra alla våra säljkontor över hela världen klimatneutrala, säger Thomas Fuhr, COO Fittings LIXIL International och VD för Grohe AG.

GROHE har förutom användandet av grön el investerat i solceller och kombinerade värme- och kraftverk samt innovativa tillverkningsprocesser som 3D-metalltryck som sparar material för att säkerställa en värdekedja som bevarar resurser. Något som också bidrar till en stadig minskning av kolavtrycket är det moderna testlaboratoriet i Hemer och en ökad materialåtervinning. Som ett resultat av alla åtgärder har GROHE minskat sina utsläpp av växthusgaser med cirka 40 procent sedan introduktionen av sitt hållbarhetsprogram 2014. Samtidigt som energieffektiviteten ökat med 24 procent. Dessutom har de ursprungliga målen med en koldioxidminskning på 20 procent fram till 2021, redan nåtts med god marginal.

GROHE stödjer även två kompensationsprojekt för att neutralisera de koldioxidutsläpp som idag inte kan avvaras. Det första projektet stöttar driften av ett vattenkraftverk i Indien som eliminerar behovet av lokala koleldade kraftverk. Samt ett andra projekt som innefattar reparation och underhåll av borrhål i Malawi som används för att ta fram dricksvatten. Som en del av sin strategi avser GROHE att följa den beprövade metoden att undvika, minska och kompensera. Med denna metod kommer energieffektiviteten att öka för varje år.

GROHEs strategi för att minska koldioxidutsläppen hemma hos konsumenterna

GROHE strävar alltid efter att öka hållbarheten, inte bara när det gäller egen produktion. Med teknisk utveckling försöker de även hjälpa sina kunder att minimera den personliga klimatpåverkan:

# 1 Spara energi med vattenkranen
Medvetet utvalda produkter i det privata badrummet sparar inte bara energi, utan är också snälla mot plånboken. Kranar försedda med GROHE SilkMove hjälper oss att få kallt dricksvatten direkt genom att låsa kranen i ett specifikt läge. Med denna funktion kan onödig varmvattenförbrukning förhindras och ett hushåll på fyra personer sparar årligen omkring 279 kilo koldioxid och cirka 31 412 liter vatten.

# 2 Duscha hållbart
För många är en uppfriskande dusch på morgonen ett bra sätt att börja dagen. Men det är ofta vanligt att vänta onödigt länge tills vattnet har önskad temperatur. Vilket leder till att värdefull energi och vatten går förlorade i processen. Termostater utrustade med GROHE TurboStat-teknik ger en mer hållbar duschupplevelse då den ger önskad duschtemperatur inom bråkdelen av en sekund. Dessutom håller den temperaturen konstant under duschens varaktighet.

# 3 Få bubbelvatten direkt från kökskranen
Trots att vi i Sverige är bortskämda med rent dricksvatten direkt från kranen så är det tämligen vanligt att köpa vatten på flaska i butiken. Vilket är väldigt skadligt för miljön då det medför koldioxidutsläpp under både produktions- och transportprocessen. Med hjälp av lösningar så som GROHE Blue Home så kan man få kylt bubbelvatten direkt från kranen och slipper köpa vatten i butiken.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>