Hållbarhet och öppen källkod på Streaming Tech Sweden i juni 2022
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING Hållbarhet och öppen källkod på Streaming Tech Sweden i 2:a juni 2022

Hållbarhet och öppen källkod på Streaming Tech Sweden i 2:a juni 2022

Publicerat av: Redaktionen

Eyevinn Technology, arrangör av den årliga streamingteknik-konferensen i Norden, bekräftar att årets konferens kommer att hållas enligt tidigare plan den 2:a juni i Stockholm.

Årets upplaga lägger tonvikten på hållbarhet, öppna standarder och öppen källkod.

Biljettförsäljning till årets konferens öppnar i början på maj.

Sedan 2016 har streaming-experterna på Eyevinn Technology samlat utvecklare, systemarkitekter och teknikchefer från hela Norden och Europa på den årliga streamingteknik-konferensen Streaming Tech Sweden, för att utbyta kunskap, dela erfarenheter och knyta kontakter inom streamingteknik-området. En konferens som har gästats av talare från bland annat Google, Youtube, Netflix tillsammans med talare från svenska företag såsom TV4, SVT och Ericsson. Senaste konferensen hölls 2019 och på grund av pandemin har konferensen behövt ha ett uppehåll men är nu tillbaka igen den 2:a juni som vanligt i Hotell At Six konferenslokaler i Stockholm.

Hållbarhet och öppen källkod på Streaming Tech Sweden i juni 2022

Will Law från Akamai om standarder kring streaming med låg fördröjning

Årets upplaga kommer fortsatt lägga tonvikten på värdet av öppenhet, samarbete och öppen källkod men adderar i år även hållbarhet (green streaming) till agendan. Idag inom streamingteknik-branschen pratas det allt mer om hållbar streaming (eng. green streaming) och många är överens om att tillväxt och förbättrad kvalitet inte kan ske på bekostnad av ett högt klimatavtryck. Vilka åtgärder finns och vad går det att göra redan idag för att minska på klimatavtrycket kommer vara ett viktigt samtalsämne under årets konferens.

Öppenhet och samarbete i form av öppna standarder är fortsatt viktigt när vi inom streaming-branschen verkar i ett landskap där det är helt på användarens villkor. Tekniken behöver fungera oavsett vilken enhet användaren har, hur gammal den är och vilken tillverkare den har. Tidigare konferenser har lyft fram standardiseringsinitiativ som sker inom videokodning, video-länkning och låg fördröjd video-distribution och inom hela produktionskedjan från kamera till tittarens skärm. För en högre genomslagskraft är det inte ovanligt att även mjukvara kring standarden görs fritt tillgänglig i form av öppen källkod.

Konferensen bjuder som vanligt på inspirerande presentationer och nätverkande. En mer ”intim” tillställning på runt 200 deltagare skapar bra möjligheter för nätverkande med talarna och med varandra i pauserna mellan presentationerna.

Datum: 2:a juni 2022
Plats: Hotell At Six, Brunkebergstorg 6, Stockholm, Sweden
Biljetter och program kommer anslås på www.streamingtech.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>