AFRY ingenjörspartner när Sekab planerar för fullskalig produktionsanläggning
Hem HÅLLBAR UTVECKLING AFRY ingenjörspartner när Sekab planerar för fullskalig produktionsanläggning

AFRY ingenjörspartner när Sekab planerar för fullskalig produktionsanläggning

Publicerat av: Redaktionen

AFRY har fått förtroendet som ingenjörspartner när Sekab planerar för en fullskalig produktionsanläggning vid sin verksamhet i Örnsköldsvik, en ny anläggning för att producera gröna kemikalier av spillmaterial från skogsbruket.

AFRY har även varit involverade som partner i tidiga koncept- och förstudier.

För att lyckas med omställningen mot ett hållbart och fossilfritt samhälle finns det en ökad efterfrågan på hållbara biobaserade material och det krävs också ny teknik. Sekab planerar nu för att uppgradera och kommersialisera sin unika teknik för produktion av hållbara biodrivmedel och gröna kemiska produkter. Sekabs CelluAPP® är utvecklad för att bearbeta biomassa till nya biobaserade råvaror som socker, etanol och lignin. Dessa kan i sin tur användas för flera slutprodukter som biobränslen, asfalt och läkemedel.

– Vi ser AFRY som en värdefull samarbetspartner utifrån deras djupa och breda kompetens inom bioindustrin och andra industrisektorer, samtidigt som vi ser en trygghet i AFRYs lokala närvaro och globala styrka. AFRYs industri- och processexpertis och deras externa perspektiv i vårt utvecklingsarbete gör att vi kan säkerställa ett mer effektivt och kvalitetssäkert arbete med ett nära samarbete och dialog, säger Monica Normark, Chief Technology Officer på Sekab.

AFRY ingenjörspartner när Sekab planerar för fullskalig produktionsanläggning– Det känns glädjande att SEKAB valt oss som samarbetspartner när de nu går vidare med målet att skala upp och industrialisera sin egenutvecklade teknologi. Vi ser fram emot att få bidra till Sekabs utveckling för en mer hållbar industri och ett grönare samhälle, säger Lisa Vedin, Head of Process Industries Sweden hos AFRY.

Uppdraget innefattar bland annat expertis inom tex projektledning, hållbarhets-analyser, miljö och process samt konstruktion inom bygg, el, instrument, automation, rör och mek som en del av pågående förstudie och tillståndsansökansprocess. Därutöver tillhandahåller AFRY även resurser i linjeorganisationen i form av processingenjörer och driftledningsstöd.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>