Helsingborg blir värdstad för Nordens största hållbarhetskonferens
Hem MILJÖ Helsingborg blir nu värdstad för Nordens största hållbarhetskonferens

Helsingborg blir nu värdstad för Nordens största hållbarhetskonferens

Publicerat av: Redaktionen

Helsingborg har utsetts till en av Europas mest innovativa städer och ska senast år 2030 vara klimatneutral.

Nu inleder staden och Nordens största digiloga hållbarhetskonferens A Sustainable Tomorrow ett samarbete som bland annat innebär att Helsingborg blir värdstad för arrangemanget.

Helsingborg har höga ambitioner när det kommer till klimat och hållbarhet.

Senast år 2030 ska staden vara klimatneutral och förändringsarbetet pågår på flera fronter. Bland annat planerar staden att ha en CCS-lösning i drift om fyra år, en miljardsatsning som kraftigt kommer minska utsläppen i regionen. Och förra året lanserades Helsingborgsdeklarationen, logistiksektorns motsvarighet till Parisavtalet.

Nu inleder Helsingborgs stad och Nordens största hållbarhetskonferens A Sustainable Tomorrow ett fördjupat samarbete med sikte på att accelerera resan mot en hållbar framtid, både lokalt och globalt. Samarbetet innebär bland annat att Helsingborg blir värdstad för den årliga konferensen som i år genomförs för tionde gången sedan 2015.

– Helsingborg har en unik position när det kommer till innovation och hållbarhet och frågorna är prioriterade hos samtliga av stadens bolag och förvaltningar. Vi är väldigt glada över att A Sustainable Tomorrow nu väljer Helsingborg som värdstad för sin årliga konferens och ser fram emot ett långsiktigt samarbete framöver, säger Fredrik Wahrolén, kommunikation- och näringslivsdirektör i Helsingborgs stad.

Den årliga hållbarhetskonferensen är ett unikt koncept som utgår från FN:s globala mål och väntas i år samla 20 000 deltagare från hela Norden med hjälp av digitala hubbar, en så kallad digilog konferens. Konceptet kombinerar det bästa av det fysiska lokala mötet med de synergier och hållbara fördelar som den digitala tekniken ger.

– För att vi tillsammans ska klara av att ställa om till ett hållbart samhälle innan 2030 utifrån de globala målen krävs att vi inkluderar många människor från samhällets alla sektorer. Det gör vi genom den gränsöverskridande modell som A Sustainable Tomorrow har utvecklat sedan 2015. Helsingborg är en stad med höga hållbarhetsambitioner och vi ser fram emot ett givande samarbete. Att sända till drygt 20 000 deltagare i Norden från en hållbar stad skapar förtroende och ökar genomslagskraften såväl den 15 september som i vårt fortsatta arbete, säger Bo Nilsson, grundare av A Sustainable Tomorrow.

Helsingborg blir värdstad för Nordens största hållbarhetskonferensÅrets upplaga av konferensen har tema Disruption och livesänds från Helsingborg till mer än 150 platser i Norden den 15 september. Bland årets keynote-talare finns bland andra professor Johan Rockström, chef för Potsdam Institute, och tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>