Instabox lanserar tjänsten Instabikes – fossilfri hemleverans med cykelbud
Hem NYHETER Instabox lanserar tjänsten Instabikes – fossilfri hemleverans med cykelbud

Instabox lanserar tjänsten Instabikes – fossilfri hemleverans med cykelbud

Publicerat av: Redaktionen

Instabox lanserar tjänsten Instabikes – fossilfri hemleverans med cykelbud

Nu lanserar fraktföretaget Instabox en ny tjänst för smidig och klimatsmart hemleverans via cykelbud – Instabikes.

Företagets paketskåp kommer fungera som mini-hubbar varifrån cykelbud kan hämta upp paket för slutleverans till mottagare i närområdet. Paketskåpens utbredning minskar körsträckan och möjliggör fossilfri hemleverans till en större del av Sveriges befolkning jämfört med andra hemleveranstjänster. Instabikes börjar rulla i Stockholm i slutet av juni och frakttjänsten kommer initialt att erbjudas via ehandlare såsom Lyko, Apotea och Svenskt Kosttillskott. Planen är att lansera tjänsten på över 100 orter i Sverige under året.

– Vi tror inte att ett fraktsätt kan lösa behovet av sömlösa leveranser, utan istället tror vi på att erbjuda alternativ som är anpassade efter slutkonsumentens behov i stunden. Vi har länge avhållit oss från hemleverans eftersom det är svårt att göra miljövänligt. Jag är därför mycket stolt över vårt innovativa team som har hittat ett sätt att använda vår infrastruktur för att göra hemleveranser tillgängligt för fler utan att tumma på miljöaspekten, säger Alexis Priftis, vd och en av grundarna av Instabox.

Instabikes håller samma låga miljöavtryck som företagets leveranser via paketskåp och kommer att finnas tillgängligt som ett separat fraktalternativ vid utcheckning hos nätbutiker. Företagets samtliga transporter körs på det fossilfria bränslet HVO och sista biten levereras på cykel, vilket gör Instabikes till det idag enda fossilfria hemleveransalternativet på marknaden. Instabikes kommer att lanseras den 24 juni i Stockholm, där skönhetsjätten Lyko blir en av de första att koppla på tjänsten.

– På Lyko är frakten en stor del av kundresan och det är därför viktigt att detta sker så smidigt som möjligt och på kundens villkor. Jag är övertygad om att våra kunder kommer uppskatta att de med gott samvete för miljön nu kan få sina paket levererade hem via Instabikes, säger Rickard Lyko, vd för Lyko.

Tack vare att Instabox kan använda sina smarta paketskåp som mini-hubbar har företaget möjlighet att koppla på Instabikes överallt där det finns en Instabox utplacerad. Idag finns det cirka 500 smarta paketskåp på över 100 orter i Sverige, från Trelleborg till Bollnäs och målet är att erbjuda hemleverans på dessa orter innan året är slut.

– Vi kommer kunna erbjuda hemleverans på mindre orter där det aldrig tidigare har varit ett alternativ. Det har helt enkelt inte lönat sig att erbjuda den tjänsten förens nu. Vi kommer kunna använda vår redan befintliga skåpinfrastruktur för att öka räckvidden kostnadseffektivt och leverera paket hem till cirka 7,5 miljoner svenskar vid årets slut, avslutar Alexis Priftis.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>