Neudorff har vunnit Tyska Hållbarhetspriset!
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Neudorff har vunnit Tyska Hållbarhetspriset!

Neudorff har vunnit Tyska Hållbarhetspriset!

Publicerat av: Redaktionen
Neudorff har vunnit Tyska Hållbarhetspriset!

Hans-Martin Lohmann, verkställande direktör och bolagsman på W. Neudorff GmbH KG, vid den digitala prisutdelningen av tyska hållbarhetspriset

Det tyska hållbarhetspriset 2021 i kategorin ”resurser” gick den 4 december 2020 till W. Neudorff GmbH KG, tillverkare av miljövänliga produkter för växtskötsel och naturlig trädgårdsskötsel. Det medelstora företaget segrade mot kända konkurrenter med sitt koncept för en helhetssyn på ett miljövänligt produktsortiment och resursbesparande produktion.

Vid årets digitala prisutdelning fick Hans-Martin Lohmann, verkställande direktör och bolagsman på Neudorff, utmärkelsen under liveevenemanget. ”Med den här utmärkelsen upplever vi en hög uppskattning för våra ansträngningar de senaste åren och ett incitament för framtiden, att agera ännu mer hållbart inom så många företagsområden som möjligt. Jag gläder mig framför allt för de anställda – utan våra medarbetare hade denna framgång inte varit möjlig. Detta inspirerar oss att fortsätta i den här riktningen”, säger Hans-Martin Lohmann.

Tyska hållbarhetspriset är ett av de viktigaste utmärkelserna av detta slag i Europa. För trettonde gången uppmanades företag att delta med sina effektiva bidrag till transformation inom de viktiga områdena klimat, resurser, biologisk mångfald och samhälle.

Neudorff har redan implementerat många resursbesparande processer, producerar sin egen el från vattenkraft och solceller och investerar mycket i hållbara produktionsprocesser samt hållbara förpackningar.

På medellång sikt är det Neudorffs mål, att ytterligare reducera företagets CO2-fotavtryck, förbättra CO2-balansen för produkter och fortsätta att hitta ännu mer resursbesparande lösningar inom alla områden. Dessutom vill Neudorff utöka den decentraliserade kraftförsörjningen och ytterligare öka produktionens energieffektivitet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>