Renova satsar på miljön och minskar bränsleförbrukningen med 1,4L/100km
Hem NYHETER Renova satsar på miljön och minskar bränsleförbrukningen med 1,4L/100km

Renova satsar på miljön och minskar bränsleförbrukningen med 1,4L/100km

Publicerat av: Redaktionen
Renova satsar på miljön och minskar bränsleförbrukningen med 1,4L/100km

Renovas Scania Next Generation med Ecosense Trailer Assist

Renova erbjuder företag och kommuner i Västsverige lösningar för återvinning och avfall.

Bolaget som ägs av tio kommuner har länge haft en tydlig miljöprofil där miljöfrågorna genomsyrar deras vardag.

Renova valde att investera i Ecosense Trailer Assist för en av deras lastbilar som levererar överbliven deg från bagerier till bondgårdar. Tomas Aronsson som kör bilen på dagarna tycker att Ecosense Trailer Assist är ett bra val då han kör containrar med olika höjder. Tidigare stod takspoilern oftast i fel läge och därmed förbrukade lastbilen onödigt mycket bränsle.

Milad Pouyanmehr, VD på Rumblestrip säger att genom uppföljning via ett loggningssystem kan vi se att lastbilen skiftar mellan många olika containerhöjder. Ecosense Trailer Assist passar perfekt för alla lastbilar där man justerar sin lastbärare då det krävs så lite som bara 4 cm felinställd takspoiler för att bränsleförbrukningen ska öka ca 1%.

Bränslebesparingen för den här lastbilen blev 1,4L per 100 km, vilket motsvarar ca 18 000 kr per år. Dessutom minskar man även CO2-utsläppen, en viktig faktor för Renova som jobbar aktivt med att uppnå lägre utsläpp.

Hans Zackrisson, utvecklingschef på Renova säger att Renova alltid har legat i framkant när det gäller alternativa bränslen. Vi utvärderar många tekniker för att minska miljöpåverkan, olika teknik löser olika problem. Den här bilen kör container i varierande höjder och Ecosense Trailer Assist är en drivmedelsoberoende lösning som automatiskt justerar takluftriktaren, det gör att denna alltid står i rätt läge vilket gör att vi minskar bränsleförbrukningen och på så sätt utsläppen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>