Mer Sverige och Easypark blir partners för att förenkla laddning av elbilar
Hem ENERGI Mer Sverige och Easypark i samarbete för att förenkla laddning av elbilar

Mer Sverige och Easypark i samarbete för att förenkla laddning av elbilar

Publicerat av: Redaktionen

Mer Sverige och Easypark ingår samarbete för att göra det ännu enklare att ladda elbilen.

Genom samarbetet får elbilsförare som använder Easypark-appen tillgång till laddning på Mer’s publika laddstationer i Sverige och kan enkelt betala för laddningen direkt i appen.

Easypark har en av Sveriges mest använda parkeringsappar där man kan hitta och hantera parkering på ett stort antal parkeringsplatser runtom i hela Europa. Med samarbetet tar Mer ytterligare ett steg i att göra det enkelt för elbilsföraren att ladda längs vägen.

-Easypark erbjuder en smidig lösning för betalning av parkering men också laddning. Med samarbetet vill vi på Mer göra det enklare för elbilsföraren att få tillgång till våra publika laddstationer genom att kunna betala för laddning och vid behov parkering i ett och samma gränssnitt, säger Fredrik Nordin, Managing Director på Mer Sverige.

Mer Sverige och Easypark blir partners för att förenkla laddning av elbilar

Mer Sverige och Easypark gör det enklare att ladda för elbilsföraren

Genom samarbetet kan elbilsföraren hitta Mer´s publika laddstationer i Sverige och betala för sin laddning direkt i Easyparks app. Mer’s ordinarie laddpris för direktbetalning gäller (6kr/kWh för DC och 3,6kr/kWh för AC) plus Easyparks serviceavgift efter valt avtal med Easypark. Samarbetet inleds i februari och antalet laddstationer kommer att utökas kontinuerligt i appen.Samarbetet beräknas vara i full drift i slutet av mars.

Naturligtvis har elbilsföraren fortsatt möjlighet att välja att betala för sin laddning längs vägen i Mer’s publika laddnätverk med valfritt laddabonnemang från Mer.

-Precis som inom parkering finns det ingen gemensam standard för betalning av laddning. Genom att integrera fler och fler laddnätverk i vår rikstäckande app behöver bilisterna inte tänka på hur betalning för vare sig parkering eller elbilsladdning går till när de reser mellan städer i vårt avlånga land. Easypark löser båda delarna, säger Anders Bäck, Sverigechef på Easypark.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>