Smart Garden nytt butikskoncept för hållbar trädgård
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Smart Garden Store nytt butikskoncept för hållbar trädgård

Smart Garden Store nytt butikskoncept för hållbar trädgård

Publicerat av: Redaktionen

Lagom till det börjar spira i trädgården öppnar en Husqvarna-butik i Sickla Köpcentrum i Nacka utanför Stockholm.

Butiken heter Smart Garden Store och är helt inriktad på robotgräsklippare och batteriprodukter för storstadsbor med trädgårdar.

– Butiken gör det enklare att ha trädgård, på ett modernt sätt. Vi vågar blicka framåt och väljer bort alla bensinprodukter till förmån för batteriprodukter.

Här finns också den service man behöver för att hålla trädgården i skick utan att jobba i den själv hela tiden, säger Joacim Hagen, butikschef på Smart Garden Store.

Det sker en revolution i trädgården där gräsklippare och andra trädgårdsredskap blir allt smartare. Nu kan våra trädgårdsredskap inte bara hjälpa oss att klippa och trimma utan hjälper oss även att planera trägårdsarbetet efter årstid och behov, begränsa klippområden och klipphöjder med en app och annat som kan vara svårt att hålla reda på och hinna med. Den nya konceptbutiken Smart Garden Store är helt inriktad på att förenkla trädgårdens skötsel för villaägare i större städer som vill ha tid över till annat.

Smart Garden Store erbjuder paketerade lösningar av både produkter och tjänster med fokus på robotgräsklippare och batteridrivna trädgårdsredskap från Husqvarna. Det kommer också att erbjudas finansieringslösningar med månatliga betalningar. Förutom snygg inredning finns en yta med helkaklade väggar som påminner om ett öppet restaurangkök. Här ska servicetekniker ta hand om robotogräsklippare och andra redskap i behov av service och här är även kunder välkomna in.

Smart Garden nytt butikskoncept för hållbar trädgård

Butikschef Joacim Hagen

– Storstadsbor har hektiska liv där mycket ska hinnas med. Vi har märkt att de gärna vill ha enklare lösningar till trädgården. Vi har stort fokus på service med hemkörning, installation, hotell för robotgräsklipparna med vinterförvaring – en ”all inclusive” helt enkelt, säger Joacim Hagen.

Butiken Smart Garden Store öppnar i Sickla Köpcentrum i april. Retailbyrån Workshop ligger bakom det nya butikskonceptet och Smart Garden Store drivs och ägs av Mashup Agency.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>