Utblick: Digitalisering – Davos 2020 och framtidens flyg
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING Utblick: Digitalisering – Davos 2020 och framtidens flyg

Utblick: Digitalisering – Davos 2020 och framtidens flyg

Publicerat av: Redaktionen

Innovation får SAS att flyga högre

Den svenska flygbranschen bedriver dagligen framgångsrik forskning och innovation, och vi har kommit en lång väg de senaste åren.

Ny teknik har gett oss helt nya möjligheter till ett hållbarare flyg och vi har idag en livskraftig industri kopplad till ett helt forskarsamhälle med kompetens som även är efterfrågad internationellt.Precis som alla andra flygbolag arbetar Scandinavian Airlines (SAS) med detta – att fortsätta utvecklas, bli mer hållbara och samtidigt möta kundernas ständigt högre förväntningar.

SAS och Tata Consultancy Services (TCS) har arbetat tillsammans sedan 2012. Det första samarbetet var en molnbaserad finans- och redovisningsplattform som nu används i de 55 länder där SAS har verksamhet. Förutom att öka produktiviteten och förbättra regelefterlevnad harden nya plattformen möjliggjort besparingar på upp till 40%.

Utblick: Digitalisering – Davos 2020 och framtidens flyg

Nu tar SAS nästa steg och har därför startatSAS Labs i samarbete med TCS. De första resultaten av projektet inkluderar chatbotten Turi, en digital följeslagare som är tillgänglig för att hjälpa passagerare från början till slutet av sin resa. En andra innovation är en permanent personlig bagagetag som gör det möjligt för resenärer att snabbt checka in och följa sina väskor. Att den är permanent minskar förbrukningen av både papper och klister.

Utöver flygplan är teknik och innovation den största enskilda investeringen för SAS. Enligt SAS vd Rickard Gustafson, måste SAS digitalisera alla delar av företaget för att ligga steget före konkurrenterna. Arbetet som redan genomförts har inte bara ökat försäljningen, det har även förbättrat kundupplevelsen. SAS använder nu AI för att automatisera alla olika slags processer, till exempel att förbättra kundservice och minska svarstiden för kundernas frågor via hemsidan.

Se filmen om hur TCS och SAS samarbetar för att bli världens mest digitaliserade flygbolag här: https://www.youtube.com/watch?v=pJGo6TU8Awg&

Här kan du även se filmerna om hur TCS och SAS samarbetar för innovation och hållbarhet:

https://www.youtube.com/watch?v=ZH5JNae_8yQ

https://www.youtube.com/watch?v=Ww1B5eTQa8A

Innovation, samarbete och hållbarhet: Tre stora teman från Davos 2020

World Economic Forum hölli år sitt 50:e årsmöte i Davos, Schweiz. Med en inramning av de snöiga Alperna samlades tusentals ledare från hela världen för att diskutera några av de största frågorna som mänskligheten står inför. TCS är en strategisk partner till World Economic Forum och i år är det tionde året i rad att företaget hade en närvaro vid årsmötet i Davos.

Tre av Davos större teman i år var innovation, samarbete och hållbarhet. Tre områden som i högsta grad påverkar ett företags anseende. Ett företags rykte och varumärke är viktigare än någonsin, inte bara för kommersiell framgång, utan även för behålla en positiv relation mellan sitt varumärke och alla dess intressenter såsom politiker, konsumenter och partners.

Styrelser och vd:ar för företag i alla branscher möter stora förväntningar från allmänheten på att de själva ska driva sina företag på ett mer etiskt, målmedvetet, inkluderande och socialt hållbart sätt – samtidigt som deras miljöpåverkan ska minimeras i rask takt. Vd:ns roll har även utvecklats till att i många fall få rockstjärnestatus där de nästan kan vara mer kända än företagen de leder. Det handlar om att agera genuint, reagera snabbt och ta det på allvar när frågor lyfts till företaget.

Läs vad TCS vd Rajesh Gopinathan, framröstad som en av världens bästa vd:ar, tänker kring dessa frågor och hur innovation, samarbete och hållbarhet spelar nyckelroller i ett företags framtid här:

https://www.linkedin.com/pulse/leveraging-ecosystems-better-world-reflections-from-davos-gopinathan/

TCS har på den egna bloggen #DigitalDirections publicerat ett antal texter om deras insikter från Världsekonomiskt forum i Davos 2020. LäsTCS:s sammanfattning från mötet i blogginlägget här:

https://digitaldirections.com/davos-2020-round-up-harnessing-the-power-of-cooperation-and-partnership/

TCS på Davos 2020 – Hur vi skapar en sammanhängande och hållbar värld

TCS har ett starkt åtagande i en av de viktigaste frågorna i Davos – vårt ansvar för att skapa ett mer hållbart samhälle. Ett av TCS viktigaste åtaganden är att stärka samhällen genom principen ”Impact Through Empowerment”. Målet är att hjälpa alla de samhällen där TCS verkar genom att erbjuda verktyg till att skapa långsiktiga resultat. Ett exempel är initiativet Ignite My Future in School (IMFIS), som skapades 2017 för att förbereda elever för den nya digitala ekonomin.

Det som ibland kallas ”morgondagens arbete”, är något som IMFIS från TCS försöker ge eleverna kunskap inför, och som stämmer väl överens med resultaten från World Economic Forum’s Futureof Jobs Report. Rapporten förutspår stora förändringar på arbetsmarknaderna och en större kompetensbrist när nya kategorier av jobb dyker upp och förskjuter andra.

Sedan lanseringen har IMFIS hjälpt fler än 10 000 lärare och nästan 600 000 elever. Målet är att 2021 ha nått 20 000 lärare och en miljon elever. En av de lärare som deltagit är Shelby Quarles, som är mycket imponerad över programmet. “Detta är ett sätt för våra barn att lära sig, vara effektiva och tänka utanför gamla ramar.”

Läs mer om Davos 2020 och hur TCS försöker skapa mer hållbara och starkare samhällen här: https://digitaldirections.com/creating-a-cohesive-and-sustainable-world-tcs-at-davos-2020/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>