EY växlar upp samarbetet med Microsoft – hållbarhet i fokus
Hem NYHETER EY växlar upp samarbetet med Microsoft – hållbarhet i fokus

EY växlar upp samarbetet med Microsoft – hållbarhet i fokus

Publicerat av: Redaktionen
EY växlar upp samarbetet med Microsoft – hållbarhet i fokus

Abstract glowing grid and particles

EY och Microsoft har under flera års tid samarbetat för att hjälpa svensk industri och offentlig sektor till nya, digitala höjder. Nu förstärks den gemensamma ambitionen ytterligare då EY blivit Managed Partner till Microsoft i Sverige.

– Vi är mycket glada över att fördjupa vårt samarbete med EY, och jag ser särskilt fram emot att tillsammans bygga vidare på vårt arbete att utveckla innovativa lösningar med ett tydligt hållbarhetsfokus. Sverige har redan idag en stark position, men med teknikens förmågor kan vi skapa nya möjligheter att stärka Sveriges konkurrenskraft ytterligare, säger Therése Treutiger, Partneransvarig på Microsoft Sverige.

Att vara en Microsoft Managed Partner innebär en fördjupad relation, grundad i en beprövad expertis som genererat stor kundnöjdhet. Samarbetet kommer också innebära gemensamma affärsmål som ligger i linje med såväl globala, som lokala prioriteringar.

Både Microsoft och EY har under de senaste åren arbetat aktivt för att främja en hållbar, och digital utveckling inom svensk industri och offentlig sektor. Partnerskapet har resulterat i flertalet ESG-lösningar och initiativ inom workplace services. Med hjälp av digitaliseringen är målsättningen att minska klimatpåverkan, och få svenska företag och organisationer att så snart som möjligt träda in i framtidens arbetsplats.

–Grunden i vårt partnerskap med Microsoft har varit ett nära samarbete, och det kommer förstås fördjupas än mer nu när vi är Managed Partner. Vi har båda en gemensam syn på vikten av framtidens sätt att bedriva verksamhet, och både tror och hoppas att vi tillsammans kan bidra till en mer hållbar värld. Tar vi ESG som exempel så hamnar mycket fokus ofta på hur man ska få företag och organisationer att allokera till molnet, medan både Microsoft och vi snarare fokuserar på varför, säger Per Okdahl, Nordic Microsoft Alliance Leader, på EY.

”Nytt klimatmål 2021”

I oktober 2019 lanserade revisions- och rådgivningsföretaget EY en global strategi som syftar till att skapa långsiktigt värde för medarbetare, kunder och de samhällen företaget verkar i. Som ett led i den nya strategin gick EY i början av 2020 ut med målsättningen att innan årsskiftet nå klimatneutralitet. Målet uppfylldes och häromveckan lanserade EY den ambitiösa satsningen att bli klimatnegativa under 2021. Därtill kommer EY Sverige i slutet av mars byta huvudkontor. De nya lokalerna kommer möta de krav som EY ställer på framtidens arbetsplats, vilket innebär en rejäl minskning av den dagliga energiförbrukningen.

– Vi är ett ledande kunskapsföretag som är med och driver utvecklingen för framtidens arbete och framtidens arbetsplatser genom att nyttja ny teknologi, arbeta med partnerskap och fokusera på miljöaspekten, säger Magnus Kuchler, Sverigechef på EY.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>