Hem LIVSSTIL Munskydd i kollektivtrafiken

Munskydd i kollektivtrafiken

Publicerat av: Redaktionen

Munskydd i kollektivtrafiken 5

Folkhälsomyndigheten har nu gått ut med rekommendation om att använda munskydd i kollektivtrafiken under vissa tider på dagen. Rekommendationen gäller från och med torsdag 7 januari. Resenären ansvarar själv för att ta med munskydd och att ha det på vid ombordstigning, under resan samt vid avstigning.

Rekommendationen gäller på samtliga Hallandstrafikens bussar och tåg under vardagar mellan klockan sju och nio på morgonen samt mellan fyra och sex på eftermiddagen. Det är under dessa tider som de flesta av våra resenärer ska till arbete och skolor och det kan då vara risk för trängsel. Det är också under dessa tidsintervaller som Folkhälsomyndigheten rekommenderar att den som är född 2004 eller tidigare ska bära munskydd vid resa i kollektivtrafiken.

Det är resenärens ansvar att införskaffa munskydd. Har resenär inte själv hunnit införskaffa ett munskydd, är det möjligt som reservalternativ, mot uppvisande av biljett att hämta ut ett munskydd i Hallandstrafikens kundservicebutiker.

Hallandstrafiken kommer inte ha några munskydd till försäljning ombord och kan heller inte kunna kontrollera att rekommendationen följs.

Vi hoppas att våra resenärer fortsätter att ta ansvar och följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten går ut med för att skapa ett tryggt resande för alla som behöver nyttja kollektivtrafiken.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>