Djupdykning i svårigheter och möjligheter i naturturismföretagens hållbarhetsarbete
Hem HÅLLBAR UTVECKLING Djupdykning i villkor och möjligheter i naturturismföretagens hållbarhetsarbete

Djupdykning i villkor och möjligheter i naturturismföretagens hållbarhetsarbete

Publicerat av: Redaktionen

Nu tar Naturturismföretagen nästa steg i att samla in kunskap om naturturismföretagens villkor och möjligheter att verka för hållbar utveckling.

Det är dags att gräva djupare i verkligheten bland företag i branschen här och nu.

Naturturismföretagen arbetar intensivt med att lyfta den hållbara naturturismen i Sverige.

Det görs bland annat genom en kartläggning av branschen och dess aktörer, utveckling av nya verktyg för enklare omställning till en hållbar verksamhet och åtgärder kring kompetensutveckling och utbildning.

Naturturismföretag behöver ges bättre förutsättningar att utvecklas hållbart, främst ur en ekonomisk synvinkel. Det är en av slutsatserna som dras i den rapport som Naturturismföretagen publicerade i mitten av november, som baseras på en enkät som drygt 600 företagare svarat på.

Nu fortsätter arbetet och Naturturismföretagen gräver djupare i svårigheter och möjligheter i företagens hållbarhetsarbete. Flera av de som svarade på den första enkäten aviserade i samband med den att de också ville svara på en fördjupande enkät, som skickats ut nu i dagarna.

Djupdykning i svårigheter och möjligheter i naturturismföretagens hållbarhetsarbete

Med mer fakta om nuläge och behov kommer föreningen tydligare att kunna förmedla och agera för en hållbar utveckling för företagen i branschen, och även i arbetet med samverkan med andra aktörer som på olika sätt har ett intresse av att främja natur- och ekoturism i Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>