De första hållbarhetscertifierade servrarna för datacenter ute nu
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING De första hållbarhetscertifierade servrarna för datacenter ute nu

De första hållbarhetscertifierade servrarna för datacenter ute nu

Publicerat av: Redaktionen

IT-produkter i datacenter kopplas till både sociala och och miljömässiga hållbarhetsrisker.

De första hållbarhetscertifierade servrarna för datacenter ute nu

Varumärket Hewlett Packard Enterprise väljer en mer ansvarsfull väg och är först ut med servrar som klarar de omfattande hållbarhetskraven i TCO Certified.

TCO Certified är en global hållbarhetscertifiering för IT-produkter, med krav på bland annat socialt ansvar i leverantörskedjan, minskad användning av skadliga ämnen och miljökrav. Certifieringen hjälper också inköpare att identifiera IT-produkter som går att uppgradera, reparera och återanvända, vilket gör dem lämpliga för cirkulär hantering.

Organisationer ställer allt oftare krav på att IT-produkterna de köper ska vara mer hållbara. Utmaningen för många är att kontrollera att informationen från IT-varumärkena verkligen stämmer. Med TCO Certified ingår alltid oberoende verifiering — det går inte att välja bort. Oberoende organisationer granskar att alla kraven i certifieringen uppfylls under hela certifikatets giltighetstid. På så sätt kan konsumenter och professionella inköpare få tillgång till korrekt, jämförbar information.

– Varje år läggs mer än 20 000 timmar på att verifiera att produkter och fabriker möter kraven i TCO Certified. Vi vet att självdeklarationer inte är ett tillräckligt bra verktyg för att skapa förändring — det är helt nödvändigt att produkterna testas i oberoende testlabb och fabrikerna inspekteras av oberoende auditörer, säger Sören Enholm, vd på TCO Development, organisationen bakom TCO Certified.

Hewlett Packard Enterprise är det första varumärket med datacenterprodukter som möter de tuffa kraven i TCO Certified.

– Vi förväntar oss att fler kommer följa i With Hewlett Packard:s fotspår. Det finns ett stort intresse för mer hållbara datacenterprodukter, dels från IT-industrin, men också från upphandlande organisationer som ser ett stort värde i att hållbarhetsprestandan verifieras av oberoende part, fortsätter Sören Enholm.

– I vårt webbverktyg Product Finder kan du hitta certifierade produkter och få hållbarhetsdata om produkterna. En ny funktion som kallas Product Watcher gör det enkelt att löpande få skräddarsydd information om de produktkategorier du är intresserad av, säger Sören Enholm.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>