PantaPå tar in 9,5 miljoner för att skapa en global återvinningsrevolution
Hem MILJÖ PantaPå tar in 9,5 miljoner för att skapa en global återvinningsrevolution

PantaPå tar in 9,5 miljoner för att skapa en global återvinningsrevolution

Publicerat av: Redaktionen
PantaPå tar in 9,5 miljoner för att skapa en global återvinningsrevolution

Suwar och Berfin Mert, grundare av PantaPå.

Almi Invest GreenTech-fond investerar 4 miljoner kronor i PantaPå – en världsunik app som ger användare pant för att återvinna förpackningar med mobilen.

I emissionen på 9,5 miljoner kronor deltar även Orkla Ventures, Verdane Foundation och affärsänglar.

Med PantaPå-appen kan användare skanna streckkoder på sina förpackningar vid en återvinningsstation och belönas direkt med pengar och kuponger i mobilen. Panten rapporteras till varumärken som deltar i tjänsten och som i sin tur bättre kan förstå och ta ansvar över förpackningarnas resa, reducera sina utsläpp genom ökad återvinning och få värdefulla kundinsikter. Bland kunderna finns idag globala bolag som Mondelez, Procter & Gamble, Unilever och Orkla med en mängd varumärken.

Appen lanserades i augusti 2019 och har idag 100 000 användare i Sverige och USA.

– Majoriteten av alla plastförpackningar inom EU och i Sverige återvinns inte. PantaPå har en smart affärsmodell som både varumärken, miljön och konsumenten vinner på och bidrar till en mer cirkulär konsumtion. Genom att sätta ett värde på förpackningar förändrar bolaget attityder och förvandlar skräp till resurser, säger Emanuel Andersson, Investment Manager på Almi Invests GreenTech-fond.

Allt som har en streckkod går att panta via appen, från plastpåsar till pappersförpackningar, på alla återvinningsstationer i Sverige. Idag är över 5000 återvinningsstationer anslutna och användare kan själva lägga till nya. Utöver produkter från anslutna varumärken finns möjlighet att panta fem valfria förpackningar per vecka och få 1 kr för varje förpackning. I appen kan användaren även se sin totala utsläppsbesparing i Co2 tack vare återvinningen.

– Vårt mål är att nå en halv miljon användare under 2020. Vi är mycket glada över att få investerare med omfattande kunskap om internationell expansion. Tack vare investeringen kan vi utöka teamet och ta tillvara på det intresse som våra befintliga kunder och marknaden visar för att expandera till fler länder och skapa en global återvinningsrevolution, säger Suwar Mert, vd på PantaPå som grundat bolaget med sin syster Berfin Mert, COO på PantaPå.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>