Hem NYHETER IT-Total går samman med konsultbolaget EnvokeIT – stärker sin position inom molntjänster och digital arbetsmiljö.

IT-Total går samman med konsultbolaget EnvokeIT – stärker sin position inom molntjänster och digital arbetsmiljö.

Publicerat av: Redaktionen

IT-Total går samman med konsultbolaget EnvokeIT – stärker sin position inom molntjänster och digital arbetsmiljö. 3

Det svenska IT-infrastrukturföretaget IT-Total går ihop med EnvokeIT, ett etablerat konsultföretag med 20 anställda i Stockholm.

Sammanslagningen ökar IT-Totals kapacitet inom molnbaserade tjänster, digitalisering och utveckling.
– Vi stärker vår position på den svenska marknaden med ett bredare erbjudande och fler kompetenta konsulter till våra kunder, säger Christer Alm, tillförordnad vd för IT-Total.

IT-Total levererar hållbar och säker IT-infrastruktur samt tjänster och lösningar inom cybersäkerhet. Nu vässar och kompletterar företaget sitt erbjudande genom att slås ihop med EnvokeIT, experter på molntjänster och den digitala arbetsplatsen.

– Ett plus ett blir tre genom sammanslagningen. Med konsulterna från EnvokeIT blir vi en stark partner i resan mot de hybridlösningar som så gott som alla företag eftersträvar, säger Christer Alm.

Maximerar nyttan av IT

EnvokeIT är en etablerad och ledande aktör på den svenska IT-marknaden med senior kompetens inom molntjänster. Företaget har arbetat långsiktigt med stora bolag från 1000 anställda och uppåt de senaste 15 åren.

– Sammanslagningen är i linje med den strategiska plan som gjordes i samband med att IT-Total tog in Segulah som majoritetsägare sommaren 2019, där tillväxt ska ske både organiskt och genom förvärv, säger Christer Alm.

Samlad IT-lösning som förenklar

Richard Egenäs är en av EnvokeIT:s tre grundare.
– Vi är stolta över att bli en del av IT-Total och ser sammanslagningen som en vinst för alla inblandade. Vårt fokus är den digitala arbetsplatsen: vi hjälper våra kunder att implementera nya molntjänster och arbetssätt. Tillsammans med IT-Total kan vi nu erbjuda kunderna en helhet där en säker IT-infrastruktur med allt från support och servicedesk till datacenter och cybersäkerhetstjänster ingår, säger Richard och fortsätter:

– Många företag har idag problem med en alltför splittrad och ineffektiv IT-lösning med en mängd olika leverantörer som inte samarbetar. Vi presenterar det motsatta: en samlad lösning som förenklar och ger ökad trygghet till kunderna.

Byter namn till IT-Total

EnvokeIT byter namn till IT-Total och de 20 anställda flyttar till IT-Totals lokaler i Stockholm där de får cirka 90 nya arbetskamrater.

– Både våra kompetensnivåer och företagskulturer överensstämmer, vilket är en viktig anledning till att vi går samman. Vi har båda högt i tak, korta beslutsvägar och kunden i fokus. Jag är övertygad om att sammanslagningen blir en fördel både för våra medarbetare och kunder, säger Richard Egenäs.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>