QTF lanserar övervakningsutrustning för systemvätska – CMU System Monitor
Hem ENERGI QTF lanserar övervakningsutrustning för systemvätska – CMU System Monitor

QTF lanserar övervakningsutrustning för systemvätska – CMU System Monitor

Publicerat av: Redaktionen

QTF lanserar övervakningsutrustning för systemvätska – CMU System Monitor

​QTF lanserar ny utrustning för att övervaka energisystem och kontinuerligt mäta syrenivå m.m. Utrustningen avläses digitalt och på distans.

Den kommer till att börja med hyras ut till kunder med funktionskritiska system som kräver extremt hög tillgänglighet, kylanläggningar för datorhallar, sjukhus, industrier etc.

CMU System Monitor

Enheten mäter initialt syrenivå, systemtryck och temperatur. Värdena övervakas löpande och CMU:n larmar om något värde avviker från målvärdet. Utveckling av CMU-enheten fortsätter och den kommer löpande kompletteras med fler mätvärden, bl.a. pH och konduktivitet.

”Vi ser ett stort användningsområde i att kontrollera system och även att VVS-konsulter föreskriver utrustningen där behov finns att ha full kontroll på systemvätskan redan från början, så att man kan följa om/när något externt påverkar systemets funktion eller leverantörernas garantiåtaganden”, säger Björn Carlsson, teknisk chef och grundare av QTF Sweden AB.

”Vi är stora förespråkare av att mäta kvaliteten på systemvätska. Tidigare har vi genomfört manuella mätningar i samband med besiktningar och efterkontroller, nu kan vi även erbjuda löpande kontroll av syrgasnivå”, säger Elving Isaksson, marknadsansvarig på QTF Sweden AB.

QTF-metoden

CMU-enheten kommer även att öka kapaciteten på QTF:s verksamhet genom att operatörerna av avgasningsutrustningarna kommer att kunna hantera flera system samtidigt, eftersom övervakning och kontroll sker centralt på distans och arbetsledningen blir on-line med värdena i alla maskiner som körs.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>