Säkra e-legitimationer nyckeln till framgångsrik digitalisering i Sverige och Europa
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING Säkra e-legitimationer nyckeln till framgångsrik digitalisering i Sverige och Europa

Säkra e-legitimationer nyckeln till framgångsrik digitalisering i Sverige och Europa

Publicerat av: Redaktionen
Säkra e-legitimationer nyckeln till framgångsrik digitalisering i Sverige och Europa

DIGG är Sveriges eIDAS-myndighet och ansvarar för Sveriges anslutning och eIDAS-nod dit fem länders e-legitimationer hittills är anslutna. På E-legitimationsdagarna kommer eIDAS i Sverige och i Europa att stå i fokus.

EU-kommissionen presenterade i veckan sina nya mål för en digital omställning i Europa. EU:s datastrategi och politiska alternativ kring artificiell intelligens (AI), är de första stegen mot dessa mål.

En översyn av eIDAS-förordningen föreslås bland flera initiativ för att utveckla och stärka cybersäkerheten. DIGG är Sveriges eIDAS-myndighet och ansvarar för Sveriges anslutning och eIDAS-nod.

På årets konferens E-legitimationsdagarna i Stockholm den 26-27 mars kommer översynen av eIDAS-förordningen och andra centrala frågor kring säker digital identitet att stå i fokus.

Från Europeiska kommissionen kommer generaldirektör Gertrud Ingestad att tala om hur vi behöver skapa fri rörlighet över de digitala gränserna.

Flera talare från DIGG – medverkar och talar om myndighetens uppdrag inom digital identitet och e-underskrift nationellt och internationellt. Bland annat presenterar Anna Eriksson, generaldirektör för DIGG de frågor DIGG prioriterar för att nå framgång i den förvaltningsgemensamma digitaliseringen. Lotta Hämäläinen, leveransledare Digital identitet och inkludering informerar om läget kring eIDAS i Sverige och översynen av eIDAS-förordningen i Europa. Viktoria Hagelstedt, leveransledare med ansvar för Single digital gateway talar om SDG – en gemensam ingång till Europa, där DIGG är nationell samordnare för Sverige.

E-legitimationsdagarna genomförs i samarbete med offentlig och privat sektor och är Sveriges största konferens med fokus Digital identitet. Konferensen hålls på Folkets hus i centrala Stockholm den 26 – 27 mars.

Den som vill kan fortfarande läsa mer om programmet och anmäla sig till konferensen på www.elegdagarna.se

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>