1 av 3 företag tar hänsyn till hållbarhet vid inköp
Hem CIRKULÄR EKONOMI 1 av 3 företag tar hänsyn till hållbarhet vid inköp

1 av 3 företag tar hänsyn till hållbarhet vid inköp

Publicerat av: Redaktionen

En knapp tredjedel, 30%, av små och medelstora företag i Sverige tar in hållbarhet som en avgörande faktor vid inköp.

Ytterligare 27% menar att det är en av många relevanta faktorer medan hela 40% säger att det inte är viktigt.

1 av 3 företag tar hänsyn till hållbarhet vid inköp

I vilken utsträckning har hållbarhet påverkat era inköp under de senaste 2 åren?

Det visar hållbarhetsstudien Sustainable Brand Index B2B som precis har släppts.

I studien har exekutivt inköpsansvariga på små och medelstora företag i Sverige intervjuats kring sin syn på inköp, leverantörer och hållbarhet i värdekedjan. 32% av de tillfrågade uppger också att de inte har några riktlinjer eller policies alls för hållbara inköp.

– Det är kanske inte så konstigt att just små och mellanstora företag ännu inte fullt ut har lyckats integrera hållbarhet i sitt inköpsarbete. Det gör det dock inte mindre oroväckande.

Om vi ska lyckas nå 2030-målen måste alla vara med och driva utvecklingen, säger Erik Elvingsson Hedén, grundare av Sustainable Brand Index.

Sustainable Brand Index B2B är Europas största oberoende studie om hållbarhet. Den har genomförts sedan 2011 bland konsumenter och sedan 2017 på inköpsansvariga i svenskt näringsliv. I 2019 års studie har 600 exekutivt inköpsansvariga på företag med 40-500 anställda intervjuats om hållbarhet i värdekedjan.

Läs mer: www.sb-insight.com

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>