Studentbostäder i Norden AB satsar på SCADA-systemet Web Port för ökat fokus på hållbarhet
Hem HÅLLBAR DIGITALISERING Studentbostäder i Norden AB satsar på SCADA-systemet Web Port för ökat fokus på hållbarhet

Studentbostäder i Norden AB satsar på SCADA-systemet Web Port för ökat fokus på hållbarhet

Publicerat av: Redaktionen

Studentbostäder i Norden AB (SBS) har en fastighetsportfölj med över 4 500 studentbostäder med ett fastighetsvärde om 5,4 Mdkr samt en projektportfölj om cirka 2 900 studentbostäder fördelat på 15 högskolenära orter runt om i Norden.

Som ett led i ett ökat fokus på hållbarhetsfrågan där teknisk förvaltning, drift och optimering är en central del kopplas nu flera byggnader upp till SCADA-plattformen Web Port.

Användningen av plattformen ger SBS insikter, kontroll och smart energioptimering för att skapa möjligheter till vidare satsningar i linje med bolagets hållbarhetsstrategi.

Moldeo AB och produkten Web Port är ett systerbolag till Egain Groupinom Kiona.

Web Port är ett SCADA-system för att i realtid övervaka och styra processer för fastighetsautomation, byggnadsautomation och infrastruktur. Plattformen kan användas i alla typer av fastigheter och gör det möjligt att visualisera, övervaka och sköta fastigheters styrsystem på ett enkelt sätt. Det möjliggör även att via SCADA-systemet visualisera gjorda installationer kopplat till en fastighet, så som till exempel laddstolpar, solceller, ventilation, värme, kyla med mera, vilket möjliggör kontroll och analys.

Web Port levereras av Moldeo AB som sedan i maj 2021 ingår i proptechkoncernen Kiona med totalt 55 000 uppkopplade byggnader. Fokus för produkter och tjänster inom Kiona ligger på öppenhet och flexibilitet för användaren samt i att skapa möjligheter för ytterligare utveckling av smarta funktioner och projekt, kopplat till sina kunders tekniska digitala system och plattformar.

Studentbostäder i Norden AB satsar på SCADA-systemet Web Port för ökat fokus på hållbarhet”SBS har satt en tydlig strategi med stora satsningar på hållbarhet, där vi med hjälp av Web Port kan styra våra fastigheter på ett optimalt sätt för minskat CO2-utsläpp och bättre inomhusklimat. Med Web Port som en öppen och flexibel plattform ger det oss goda möjligheter till fortsatt utveckling och satsningar på produkter som bidrar ytterligare till vårt hållbarhetsarbete, säger Magnus Jägre, Hållbarhet-och innovationschef på Studentbostäder i Norden”, säger Magnus Jägre, Hållbarhet-och innovationschef på Studentbostäder i Norden.

Joakim Nilén, VD på Moldeo AB kommenterar det nya samarbetet:

”Från vår sida är vi glada över att kunna konstatera ett fortsatt stort intresse för Web Port ute på marknaden, och fantastiskt kul att starta upp detta projekt med SBS där vi tillsammans lägger en bra teknisk grund för SBS att stå på i sitt vidare arbete med sitt hållbarhetsarbete. Det är också extra kul att kunna leverera vår plattform som en del i ett hållbarhetsprojekt vilket rimmar väl med Kionas vision kring att erbjuda öppna och flexibla lösningar för att göra fastigheter till en del av lösningen mot att bekämpa klimatförändringarna”, kommenterar Joakim Nilén.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>