Sting förstärker coach-teamet med två tungviktare inom Sustaintech: Boel Swartling och Thomas Öström
Hem EKONOMI Sting förstärker sin coach-teamet med två tungviktare inom Sustaintech: Boel Swartling och Thomas Öström

Sting förstärker sin coach-teamet med två tungviktare inom Sustaintech: Boel Swartling och Thomas Öström

Publicerat av: Redaktionen

Sting har, under 20 års tid, hjälpt entreprenörer utveckla sina idéer till framgångsrika impact-bolag.

Att reducera CO2-utsläppen är en av vår tids största utmaningar och intresset för Stings Sustaintech-erbjudande har på senare år växt, både från entreprenörer, investerare och andra partners.

Nu rekryteras två nya coacher med mångåriga erfarenheter inom gröna transporter och ren energi: Boel Swartling och Thomas Öström.

Boel Swartling är medgrundare av Charge Amps AB, initiativtagare till Sweden Sustaintech Venture Day, och styrelseledamot i inte mindre än fyra greentech-bolag: börsnoterade Green Mobility, Charge Amps, MineStorage samt CCC (carbon capture company). Boel är även styrelseledamot i Propel 4 och 5, vilket ger henne värdefulla insikter från både grundar- och investerarsidan.

”Det ska bli fantastiskt kul att få vara med och coacha nästa generations framgångsrika sustaintech-bolag och jag ser fram emot att dela med mig av det nätverk jag byggt upp under min tid på Charge Amps, SSVD och som investerare. Förutom hållbara transportlösningar brinner jag för bolags- och teambyggande och hoppas mina erfarenheter som VD och organisationskonsult kommer att komma väl till pass,” säger Boel Swartling.

Thomas Öström är serieinvesteraren, entreprenören och styrelseledamoten som bland annat har grundat Nasdaq-listade Climeon. Thomas blev år 2018 utnämnd till ’Swede of the year, Innovation’, och 2019 förärades ett hedersdoktorat i teknologi (Technology) vid Luleå Tekniska Universitet. Hans främsta intresse ligger inom ren energi och att bekämpa klimatförändringarna.

”Det finns mängder av start-up bolag med idéer som kan bidra till att lösa våra klimatutmaningar. Men för att kunna göra skillnad så måste man klara av att skala upp och se till att lösningarna sprids. Jag ser fram mot att genom Stings verksamhet kunna hjälpa bolagen frigöra den potential de besitter för att maximera möjligheterna till positiv påverkan,” säger Thomas Öström.

Med bolag som Midsummer, Cortus Energy, Cacharge, Enerpoly, Cling Systems, Evolar, Sellpy, Worldfavor, Klimato, Beleco, Surfcleaner , Skrym och Airmee i portföljen har Sting under många år haft ett starkt fokus på Sustaintech. Med den senaste förstärkning av coach-teamet spetsar man ytterligare till erbjudandet för startups som adresserar utmaningar inom mobilitet och energi.

Sting förstärker coach-teamet med två tungviktare inom Sustaintech: Boel Swartling och Thomas Öström

Thomas Öström och Boel Swartling – nya affärscoacher på Sting

”På Sting är vi övertygade om att innovativa startups spelar en viktig roll för att bekämpa klimatförändringarna och satsar nu för att kunna stötta ännu fler lovande Climate Action bolag framåt. Energiomställningen och mobilitet är två helt avgörande områden för att vi ska lyckas nå klimatmålen och halvera CO2e-utsläppen till 2030. Med tillskottet av Boel och Thomas i coach-teamet står vi nu bättre rustade än någonsin att accelerera startups inom dessa segment,” säger Karin Ruiz, Sustaintech Lead, Affärscoach och Vice VD på Sting.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>