Instalcobolag specialister på laddstolpar och laddboxar
Hem TRANSPORT Instalcobolag specialister på laddstolpar och laddboxar 2022

Instalcobolag specialister på laddstolpar och laddboxar 2022

Publicerat av: Redaktionen

2021 var laddstolparnas och laddboxarnas år och 2022 ser inte ut att bli annorlunda.

Tillväxten inom området är hög och flera Instalcobolag har specialiserat sig på installation av olika typer av laddningsstationer för elektriska fordon och laddhybrider.

Instalcobolag specialister på laddstolpar och laddboxar– För oss på Vallacom har förfrågningarna ökat med cirka trehundra procent. Det har verkligen stuckit iväg extra mycket det senaste året, säger Örjan Edenhofer, teknisk säljare på Vallacom.

Instalcobolaget Vallacom i Linköping som erbjuder en helhetslösning till sina kunder och har sett hur förfrågningarna på att installera el- och laddstolpar ökat betydligt senaste året. Framförallt hos bostadsrättsföreningar och kommunala bolag men även privatpersoner.

Vallacom vill kunna erbjuda kunderna en lösning och utformning som är anpassad efter deras behov.

– Vi vill kunna vara behjälpliga för kundens faktiska slutbehov och just nu diskuterar vi även lösningar där man skulle kunna kombinera laddstolpar med solceller för en självförsörjande grön el. Vi tittar även på många andra lösningar med solceller och uppladdningsbara batterier för olika användningsområden, säger Örjan Edenhofer.

Inom Instalco delar bolagen med sig av sina erfarenheter och kunskaper inom olika discipliner. Därigenom fick Vallacom upp ögonen för att jobba mot privatkunder inom området laddning.

Instalcobolaget Nihlén Elmontage i Göteborg har även de haft en stor ökning av förfrågningar för installationer av laddstolpar och laddboxar, främst från privatpersoner.

– Sedan 2019 skulle jag säga att vi fördubblat våra installationer. Under hösten 2021 installerade vi under vissa perioder två till tre laddaboxar per dag hos privatpersoner, säger Daniel Nihlén, vd på Nihlén Elmontage.

Även Nihlén Elmontage ser en stor ökning från bostadsföreningar och företag som driver parkeringshus. Behovet förväntas fortsatt öka. I december 2021 fanns det cirka 300 000 laddbara fordon i Sverige och 2030 beräknas antalet vara 2,5 miljoner.

En stor anledning till den stora ökningen tror Daniel Nihlén är krav om laddning för elbilar i nybyggen. En annan är skattereduktionen för grön teknik som uppmuntrar privatpersoner att installera laddboxar hemma.

Även flera av Instalcos dotterbolag som exempelvis Lidingö Elektriska i Stockholm erbjuder installationer av laddboxar, laddstolpar och andra typer av laddningsstationer för elbilar och laddhybridbilar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>