WaterCircles lanserar sin försäkring för företag
Hem EKONOMI WaterCircles lanserar sin försäkring för företag

WaterCircles lanserar sin försäkring för företag

Publicerat av: Redaktionen

Försäkringsbolaget WaterCircles lanserar nu en försäkring för företagsbilar.

Den nya försäkringen är deras första för företagskunder och är dessutom miljömärkt med Bra Miljöval.

– Det känns bra att nu även kunna underlätta för företag att göra hållbara val när det kommer till försäkringslösningar, säger Anders Jangborg, VD på WaterCircles.

Nu öppnar försäkringsbolaget WaterCircles upp för företagskunder genom sin nya försäkringslösning för företagsbilar. I likhet med bilförsäkringen för privatkunder är den nya försäkringen märkt med Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval.
– Det är en tuff miljömärkning som ställer höga krav på oss och vårt sätt att arbeta. Vi är ett av få försäkringsbolag som kan skryta med denna märkning och det känns mycket bra att kunna erbjuda fler miljömärkta försäkringar till våra kunder, säger Anders Jangborg.

Bra Miljöval för företagsbil
WaterCircles lanserar sin försäkring för företagAllt fler företag fokuserar på hållbarhet och utvecklar egna miljöpolicys. Det gör att kraven på företagens leverantörer i många fall har blivit betydligt hårdare. Genom att erbjuda en försäkring för företagsbilar med märkningen Bra Miljöval kan WaterCircles hjälpa företagen att leva upp till kraven.Miljömärkningen innebär bland annat att WaterCircles ställer krav på att de verkstäder de samarbetar med, i första hand, ska göra reparationer med fullt funktionsdugliga återanvända reservdelar. Dessutom ser de till att kunden vid behov får låna en miljöbil medan kundens bil repareras.

– Genom att återanvända reservdelar istället för att köpa nya kan vi väsentligt minska påverkan på miljön samtidigt som vi kan arbeta mer kostnadseffektivt. Vi har en stark tro på vårt erbjudande, som är en kombination av konkurrenskraftiga villkor och priser, samtidigt som vi har försäkringar märkta med Bra Miljöval, säger Anders Jangborg.

Marknaden efterfrågar hållbara val
Försäkringen är utformad och anpassad för tjänsteföretag och gäller för både personbil och lätt lastbil. Försäkringen för företagsbilar är baserad på WaterCircles privaterbjudande och har blivit hållbarhetsgranskad av Konsumenternas Försäkringsbyrå med gott resultat. Anders Jangborg menar att marknaden och efterfrågan rör sig mot hållbara erbjudanden och att miljövänliga och hållbara försäkringar för företag kommer bli allt mer efterfrågade.
– Det är åt detta håll som marknaden går både genom push och pull. Dels pushas företag att göra hållbara insatser genom lagstiftning och regelverk. Dels drar företagen själva åt en hållbar omställning. Det kan medföra marknadsmässiga fördelar för företagen att de kan visa upp ett tydligt hållbarhetsfokus. Genom att bl.a. erbjuda våra företagskunder en miljömärkt bilförsäkring så ser vi en potential för WaterCircles att fortsätta växa, avslutar Anders Jangborg.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>