Hållbara tips inför jul
Hem LIVSSTIL Hållbara tips inför jul

Hållbara tips inför jul

Publicerat av: Redaktionen

Tips på hur du firar en hållbar jul: 

Hållbara tips inför julFett sätter stopp i avloppet. Under helgerna lagas det mycket och god mat. Använd hushållspapper för att torka fett ur stekpannan och släng i matavfallspåsen. Flytande fett häller du i en tom kartong eller petflaska och slänger i soppåsen.

Säg nej till onödig grej! Ge bort något begagnat, något ätbart eller en upplevelse med nära och kära. Slå in i tidningspapper eller återanvänd gammalt omslagspapper.

Sorterar julens avfall

  • Trasig ljusslinga eller elljusstake sorteras som elavfall, och lampor sorteras som glödlampor. Elavfall innehåller delar som kan återvinnas eller återanvändas.
  • Värmeljuskoppar tar du med till återvinningscentralen. Kom ihåg att lossa den runda ploppen i botten innan du kastar dem i metallcontainern. Då kan både aluminium och järn återvinnas.
  • Julklappspapper och wellpapp sorteras som pappersförpackningar.Det återvinns exempelvis till ny kartong eller wellpapp. Det sparar både energi och träd!
  • Julgranen slängs som trädgårdsavfall och blir sedan till frodig jord eller värmeenergi.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>