Hem NYHETER Metsä Board lanserar ett toppmodernt Excellence Centre för att accelerera innovationer inom kartong och förpackningar

Metsä Board lanserar ett toppmodernt Excellence Centre för att accelerera innovationer inom kartong och förpackningar

Publicerat av: Redaktionen

Metsä Board lanserar ett toppmodernt Excellence Centre för att accelerera innovationer inom kartong och förpackningar 3

Ökande konsumtion och krav på mer hållbara förpackningar ökar behovet av nya innovationer. För att utveckla lösningar för dagens och morgondagens förpackningar har Metsä Board startat verksamheten i sitt nya Excellence Centre som finns på det unika bioekonomiområdet i Äänekoski, Finland.

Centret, med sin avancerade teknik för forskning och utveckling, förpackningsdesign samt utvärdering av prestanda för kartong och förpackningar, syftar till att accelerera innovationer inom material och förpackningar. Dessutom ger det en plattform för globalt samarbete med kunder och teknikpartners.

”Eftersom mängden förpackningar fortsätter att öka krävs nya hållbara lösningar för att ersätta fossilbaserade material och säkra cirkulära processer. Konceptet för Excellence Centre möjliggör kartong- och förpackningslösningar som tar hänsyn till hela värdekedjan och inte bara till dess enskilda delar. Med materialkunskap, kompetens och de verktyg som nu är tillgängliga kan vi optimera prestanda genom hela förpackningens livscykel”, säger Mika Joukio, koncernchef Metsä Board.

Excellence Centre, med en totalyta på 1 500 m2, omfattar möjligheter för forskning och utveckling, en designstudio för förpackningar, ett center för feedback från kunder samt ett toppmodernt laboratorium med mer än 100 olika mätmetoder och analyser. Centret har också en virtuell butik och ett datorstött verktyg, CAE, för sofistikerad simulering och analys av förpackningsprestanda.

Metsä Boards Excellence Centre sammanför företagets egna kompetenser och djupa kunskap om fiberbaserade lösningar med flera experter och partners såsom leverantörer av material och teknik liksom start-up företag, universitet och forskningsföretag. Virtuella workshops för samarbeten har också skapats för att möjliggöra gemensam utveckling och kreativitet i fall när inte fysiska möten är möjliga.

”Förnybar och återvinningsbar kartong av färskfiber kan användas till förpackningar på många sätt. Fiberbaserade förpackningar har mycket att erbjuda och tillsammans med våra partners och det nya Excellence Centre, kommer vi att upptäcka än fler möjligheter. Jag är förväntansfull inför de möjligheter som det kommer att ge, idag såväl som imorgon”, säger Mika Joukio.

Äänekoskis världsunika ecosystem för bioekonomi omfattar nästa generations bioproduktfabrik, ett kartongbruk, en plywoodsanläggning, Pro Nemus besökscenter samt en demonstrationsanläggning för textilfibrer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>