SAPA utforskar arkitekturens tvärvetenskapliga utveckling med en ny dokumentärserie
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH SAPA utforskar arkitekturens tvärvetenskapliga utveckling med en ny dokumentärserie

SAPA utforskar arkitekturens tvärvetenskapliga utveckling med en ny dokumentärserie

Publicerat av: Redaktionen

Vi har kommit långt sedan en person ensam designade ett helt projekt, eller när noggrant utformade ornament på pelare och dörrar var de enda integrerande aspekterna av att bygga.

Idag, när arkitekturen befinner sig i det kreativa gränssnittet mellan en mängd olika discipliner, kommer SAPA:s nya videoserie att ta en djupare titt på vilka industrier som påverkar området och vilken utveckling som kan förväntas under de kommande åren och decennierna.

”Formatet är en minidokumentär med ett tvärvetenskapligt koncept”, säger innehålls- och kommunikationsansvarig Hanna Bouveng. ”Vårt mål är att visa hur en stor mängd industrier idag konvergerar för att förändra vårt sätt att bygga och designa.”

Material och byggnadsmetoder förändras för att passa en mer hållbar global agenda, och med i utvecklingen följer även andra idéer så som teknologi med dess virtuella verklighet, nya synsätt på konst och design men även effekterna av den pågående globala hälsokrisen.

SAPA utforskar arkitekturens tvärvetenskapliga utveckling med en ny dokumentärserieMed detta uppstår viktiga frågor: Blir hållbarhet designens främsta drivkraft? Vilka byggmaterial kommer att dominera ett designlandskap som i allt högre grad fokuserar på hälsa och säkerhet? Och hur kommer tillkomsten av virtuell och förstärkt verklighet att påverka hur vi planerar byggandet av byggnader och städer?

I jakten på svar har SAPA träffat människor i en mini-dokumentär som alla är i framkant av arkitektur, design och teknisk innovation. Det första avsnittet, som utspelar sig i Stockholm, kommer att släppas den 21 Februari.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>