AFA Fastigheter investerar ytterligare i förnybar energi i samarbete med Enstar AB
Hem ENERGI AFA Fastigheter investerar ytterligare i förnybar energi i samarbete med Enstar AB

AFA Fastigheter investerar ytterligare i förnybar energi i samarbete med Enstar AB

Publicerat av: Redaktionen

AFA Fastigheter investerar ytterligare i förnybar energi i samarbete med Enstar AB

Parallellt med projektet Münchenbryggeriet har Enstar även fått uppdrag av AFA Fastigheter att förse fastigheten Sockerbetan 1, belägen centralt i Stockholm vid Nytorget, med en geoanläggning.

Projektet startade med borrning av 24st energibrunnar, var och en 380 meter djupa och följdes sedan av rivning av befintliga installationer. Energisystemet kommer vara det primära värmesystemet i byggnaden. Lokalerna i fastigheten har varit i full drift under arbetets gång och vi har verkat för att arbetena ska ha minimal påverkan på boende i fastigheten.

Det nya energisystemet beräknas reducera det totala behovet av köpt energi för värme och varmvatten med 74%. Värmepumparna står för hela det årliga energibehovet. Total besparing av köpt energi (fjärrvärme) uppgår till ca 1040 MWh per år.

Entreprenadstart augusti 2019 och projektet avslutas april 2020.

”För oss på AFA Fastigheter känns det roligt att vi kan genomföra ett geoenergiprojekt av den här storleken i en bostadsfastighet centralt i Stockholm, Christer Porsvi, Energiansvarig, AFA Fastigheter”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>