Co-working konceptet Workery+ i Helsingfors vinner utmärkelsen “Smartest Building in the World”
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Co-working konceptet Workery+ i Helsingfors vinner utmärkelsen ”Smartest Building in the World”

Co-working konceptet Workery+ i Helsingfors vinner utmärkelsen ”Smartest Building in the World”

Publicerat av: Redaktionen

YIT Workery +, ett innovativt kontorskoncept utvecklat för framtidens hybridarbete, har vunnit utmärkelsen Global Smart Building Award på det internationellt hyllade Real Estate Futureproof-evenemanget 2021.

Detta nya co-working koncept skapades av YIT, Finlands största byggbolag och en av de främsta branschaktörerna i Nordeuropa.

Föreningen bakom priset, Smart Building Certification, utvärderade byggnadernas ”smarthet” efter följande kriterier: byggnadsanvändning, användarupplevelse och samarbete, byggnadsprestanda, byggnadsmiljö, integrerad design och säkerhet,

I tider där människor förväntas komma och gå i högre utsträckning än förr, måste lokalerna kunna förändras och anpassas till användningen. YIT Workery + är en ny typ av arbetsplats som är utvecklat med tanke på framtidens hybrida arbete. Det nya kontorskonceptet ligger i Vallila, ett område i Helsingfors.

Med ett attraktivt kontorskoncept, den senaste fastighetstekniken i kombination med arbetsplatser på distans, skapar Workery+ bättre arbetsförhållanden genom flexibilitet, komfort och tjänster på hotellnivå.

I Workery+ erbjuds företagen arbetsytor för önskat antal anställda och de betalar bara för det utrymme man använder. Konceptet bygger på flexibla prissättningsmodeller och erbjuder smarta kontorslösningar som inte kräver avtal på flera år

Det nya kontorskonceptet öppnade i maj 2021 och bygger på den senaste intelligenta fastighetstekniken. Lösningar från Nuuka används för att ansluta fastighetens alla system och sensorer till molnet för att tillhandahålla BMS-data (Building Management System) till byggnadens olika applikationer. Dessutom säkerställer och diagnostiserar Nuuka så att byggnadens alla system fungerar korrekt dygnet runt och skickar direkt relevanta data och underhållsinstruktioner till fastighetsförvaltningen om något fel inträffar.

Den senaste AI tekniken säkerställer att rumstemperaturer och koldioxidnivåer förblir optimala, oavsett av hur byggnaden används och utnyttjas. Samtidigt som energiförbrukningen och miljöpåverkan hålls på ett minimum.

”Att kunna arbeta i hälsosam luft och i rätt temperatur är oerhört viktigt. Det betyder inte bara bättre kognitiv förmåga utan också förbättrad säkerhet i pandemitider. Vår förmåga att anpassa ventilationssystemen till den föränderliga användningen av utrymmet är värdefullt för både hyresgäster och fastighetsägare” säger Tuomas Pippola, VD på Nuuka.

Att den nya kontorskonceptet belönas med den internationella utmärkelsen Global Smart Building 2021 på Real Estate Futureproof-evenemanget visar att både publiken och juryn inser behovet av nya sätt att bygga arbetsplatser och hantera dem.

”Vi är glada att juryn och hyresgästerna uppskattar värdet av ett nytt servicekoncept som drivs av det uppkomna behovet av hybridarbete. Fastighetstekniken har kommit långt för att möjliggöra lösningar som kombinerar enastående användarupplevelse, hållbarhet, hälsa och välbefinnande och användarsäkerhet” säger Anders Stenbäck, VP of Offering and Services på YIT.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>