Air Leap planerar för stor expansion på Bromma Flygplats
Hem INFRASTRUKTUR Air Leap planerar för stor expansion på Bromma Flygplats

Air Leap planerar för stor expansion på Bromma Flygplats

Publicerat av: Redaktionen

Bromma ligger bättre till för alla inrikesresenärer som har sitt mål i Stockholms city, västra eller södra närförorterna. Politiker i flera andra europeiska huvudstäder ser med avund på Stockholm och den fantastiska tillgång som cityflygplatsen Bromma utgör.

Bromma har i jämförelse med Arlanda en betydligt kortare transfertid genom terminal. Med endast handbagage är genomströmningstiden från flygplanet tills man kliver på flygbussen eller sitter i taxi, fem minuter! Under icke högtrafik tar bilresan in till city 15 min. Som alternativ till dessa färdmedel finns också nu miljövänliga tvärbanan med station Bromma flygplats.

Air Leap planerar för stor expansion på Bromma Flygplats

Under sommaren 2020 introducerade Air Leap trafik till sex destinationer ut från Bromma: Visby, Ängelholm, Halmstad, Malmö, Göteborg och Ronneby med flygplanstyperna ATR 72-500, Saab 2000 och Saab 340.

– Under hösten fram till andra vågen av Covid 19 såg vi en stor tillväxt av passagerare på våra linjer till och från Bromma. Vi tar nu nästa steg i vår utveckling av Bromma Flygplats och planerar från april en kraftig expansion med högre turtäthet och fler destinationer, både norr och söderut. Vi tror på Bromma Flygplats som en viktig del av svensk infrastruktur och ser det som en nationell angelägenhet att upprätthålla ett gott trafikutbud på Sveriges tredje största flygplats, säger Jon Melkersson, VD Air Leap.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>