Eldon Installation och Monta ingår samarbete – levererar förinstallerad mjukvara med betaltjänst för elbilsladdare
Hem ENERGI Eldon Installation och Monta ska samarbeta – levererar förinstallerad mjukvara med betaltjänst för elbilsladdare

Eldon Installation och Monta ska samarbeta – levererar förinstallerad mjukvara med betaltjänst för elbilsladdare

Publicerat av: Redaktionen

Mjukvaruföretaget Monta och hårdvaruföretaget Eldon Installation inleder samarbete för elbilsladdning.

Partnerskapet kopplar samman Montas mjukvara med Eldon Installations hårdvara för laddning och ska förenkla hanteringen för laddboxägare samt göra det enklare att öppna upp elbilsladdare för publikt bruk.

 Svenska installations- och hårdvaruföretaget Eldon Installation har varit verksamma i elbranschen i 100 år.

Nu går de samman med den danska uppstickaren Monta som levererar mjukvara för att göra elbilsladdning mer tillgänglig och lätthanterad. Samarbetet innebär att Eldon Installations laddboxar kommer att levereras med Montas hårdvaruagnostiska mjukvara förinstallerad, och är Montas första partnerskap av det här slaget i Sverige.

– Som Eldon Installations strategiska partner kommer Monta att bidra till utvecklingen av smart laddning för en stressfri laddningsupplevelse. Enkel och lätthanterlig elbilsladdning kräver både robust hårdvara och smart mjukvara. Därför är vi glada att kunna kombinera Eldon Installations pålitliga hårdvara och långa erfarenhet med vår innovativa plattform och erbjuda enkel elbilsladdning för fler, säger Marcus Enetjärn, Sverigechef på Monta.

Husägare som köper laddboxar från Eldon Installation kommer att kunna koppla upp sig mot Montas plattform direkt efter installation. Genom den kan de öppna upp sina privata laddpunkter och erbjuda publik laddning, hantera användare och betalningar samt spåra energiförbrukning och kostnader i realtid. De får även tillgång till support dygnet runt.

– Eldon Installation strävar efter att bidra i omställningen till ett mer hållbart samhälle och en viktig del i detta är att förenkla elbilsladdning genom att erbjuda laddboxar som går att öppna upp för publik användning. Med vår långa erfarenhet i branschen vet vi att innovativa lösningar är nyckeln för att komma framåt. Vi ser därför mycket fram emot att tillsammans med Monta leverera en sömlös tjänst kommer göra det enklare både att äga en laddpunkt och elbil, säger Reine Lönn, försäljningsansvarig, laddinfrastruktur på Eldon Installation.

Eldon Installation och Monta ingår samarbete – levererar förinstallerad mjukvara med betaltjänst för elbilsladdareMonta lanserade nyligen en ny spotpris-funktion som gör det möjligt för ägare av laddpunkter att införa rörlig prissättning baserad på det aktuella spotpriset för el för att säkerställa att ägaren av laddpunkten får skäligt betalt, samtidigt som de som laddar betalar ett skäligt pris.

Samarbetet mellan Eldon Installation och Monta inleds under oktober.

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>