Göteborgs Stad deltar i Europa minskar avfallet-veckan
Hem EVENT Göteborgs Stad är med i Europa minskar avfallet-veckan

Göteborgs Stad är med i Europa minskar avfallet-veckan

Publicerat av: Redaktionen

Veckan är årligt återkommande och sätter fokus på arbetet med hållbarhet.

Årets tema är Hållbara samhällen och i samarbete med Göteborgs Stadsmission deltar Göteborgs Stad genom att arrangera en rad aktiviteter, där flertalet är öppna för allmänheten.

Linda Högbacka är planeringsledare på Arbetsmarknad och vuxenutbildning:

– I fokus för våra aktiviteter står vår arbetsmarknadsinsats Grön omställning, som gett unga göteborgare möjlighet att praktisera i stadsmissionens secondhand-butik samtidigt som de genom stadens experter fått utveckla sina kunskaper i hur vi kan bygga ett hållbart samhälle. Vårt deltagande under den här veckan blir en förlängning av Grön omställning, där vi också får möjlighet att visa upp hur staden jobbar med de gröna frågorna och samtidigt inspirera till att leva hållbart.

Göteborgs Stad deltar i Europa minskar avfallet-veckanGöteborgs Stads aktiviteter för allmänheten centreras främst till onsdagen 24 november. På agendan står samtal mellan unga och makthavare kring cirkulära och hållbara jobb och en föreläsning om vår hållbara framtid av Eva-Lena Albihn, hållbarhetschef Business region Göteborg. En klädinstallation visar olika klädtrender, allt baserat på secondhand-plagg från Stadsmissionens verksamhet. Till varje plagg annonseras hur mycket naturresurser som använts och plaggen går att köpa enligt Stadsmissionens tillitskoncept, där besökaren bestämmer vad hen betalar för klädesplagget. Ungdomar från ett samarbete med Studio Stigberg bjuder på musik.

Grön omställning tävlar

Den europeiska hållbarhetsveckan, på engelska kallad The European Week for Waste Reduction (EWWR), belönar varje år den aktivitet som utmärker sig bäst. Göteborgs Stads bidrag till tävlingen är Grön omställning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>