Camfil’s renluftslösningar garanterar ett bättre inomhusklimat i den svenska paviljongen på EXPO 2020
Hem SÄKERHET Camfil’s renluftslösningar säkerställer ett bättre inomhusklimat i den svenska paviljongen på EXPO 2020

Camfil’s renluftslösningar säkerställer ett bättre inomhusklimat i den svenska paviljongen på EXPO 2020

Publicerat av: Redaktionen

EXPO 2020 i Dubai öppnade 1 oktober 2021 och avslutas 31 mars 2022.

Camfil är en officiell sponsor för den svenska paviljongen genom att förse paviljongen med avancerade lösningar för ren luft som säkerställer bättre inomhusklimat för besökare.

Den svenska paviljongen är ett byggnadsverk konstruerat av alternativa material istället för stål och betong i syfte att spara 1 000 ton koldioxid. Precis som temat för paviljongen siktar Camfil även på samskapande för innovation och långsiktig hållbarhet.

Camfils renluftslösningar är installerade i paviljongen
Dubai’s klimat kan vara väldigt utmanande, damm och föroreningar är en av de främsta anledningarna till många lokala hälsoproblem. Camfils energieffektiva lösningar ingår som en del i den svenska paviljongen. Byggnadens luftbehandlingsaggregat är utrustad med Dynavane, som filtrerar bort 95 % av grova partiklarna samt 78 % av de mindre finare partiklarna. Dynavane filtret utgör en del av vårt modulära sortiment och måttanpassas enkelt till befintliga system. Aggregaten är även utrustade med vattenresistenta 30/30 panelfilter, med hög stofthållning och lång livslängd. Tillsammans med våra högkvalitativa Hi-Flo påsfilter ser de till att paviljongen har ren och fräsch luft.

Luftkvalitetssensorer övervakar luftkvaliteten
Svenska paviljongen är även utrusad med Camfils mobila luftrenare, City M, som tillsammans med luftkvalitetssensorer kontrollerar inomhusluftens kvalitet. Dessa mobila luftrenare finns bland annat i paviljongens cafeteria. Passa på och besök svenska paviljongen och upplev hur det känns att andas ren, frisk luft.

”Det blir allt viktigare att lyfta vikten av ren luft för skydda människor, olika processer och vår gemensamma miljö. Vår värld och vi är helt beroende av den luft vi andas. Studier har visat att vi tillbringar upp till 90 % av vår tid inomhus och att vi då behöver ren, frisk luft där vi vistas. Detta är möjligt med hållbara, pålitliga och toppmoderna renluftslösningar. Vårt mål i den svenska paviljongen är att tillhandahålla ren, högkvalitativ inomhusluft och därigenom skapa en säker, hälsosam inomhusmiljö. Vi övervakar och mäter luftkvaliteten i realtid med våra sensorer och data visas på skärmar. Detta säkerställer spårbarhet och visar på effektiva lösningar. Vår uppgift är att tillhandahålla lösningar för en renare, säkrare och mer hälsosam inomhusluft.” – Stephane Ruiz, VD, Mellanöstern och Afrika, Camfil

Kampanj – Let’s Talk Clean Air
Det är en självklarhet att alla vill äta sund, näringsrik mat och dricka rent, hälsosamt vatten, men hur står det till med luften vi andas? Här är en enkel jämförelse: Vi äter omkring 1 kg mat och dricker cirka 2 kg vätska per dag – men vi andas också in hela 15 kg luft dagligen. Detta är siffror vi inte kan ignorera. En stor del av världens befolkning bor och arbetar i områden där luftförorening överskrider WHO:s riktlinjer.

Camfil’s renluftslösningar garanterar ett bättre inomhusklimat i den svenska paviljongen på EXPO 2020

Camfil ligger i framkant i den växande internationella rörelsen för att minska den negativa hälsopåverkan kopplat till förorenad luft. Som en ledande aktör inom renluftslösningar informerar och utbildar vi aktivt kunder, beslutsfattare och allmänheten om hälsofarliga luftföroreningar och de konkreta fördelarna av effektiv luftfiltrering och hög kvalitet på inomhusluften. Vi lanserade nyligen kampanjen ”Let’s Talk Clean Air” via olika kanaler, och du kan själv delta i denna växande rörelse.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>