Ingram Micro och Inrego i hållbart samarbete
Hem INGRAM MICRO Ingram Micro och Inrego i nya hållbart samarbete

Ingram Micro och Inrego i nya hållbart samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Genom det nya samarbetet med Inrego tar Ingram Micro ytterligare ett steg i att vara med och driva arbetet för en grönare distributionskejda på IT-marknaden.

Som en av nordens största IT-distributörer förser Ingram Micro den nordiska marknaden med över 2 miljoner IT-produkter om året.

Från sin position i centrum av distributionskedjan vill de hjälpa sina återförsäljare och partners att ge de produkterna ett längre liv och samtidigt kunna bredda sitt erbjudande.

Som ett steg i detta meddelar Ingram Micro idag att man inlett ett nordiskt samarbete med Inrego, en global marknadsledare när det kommer till återanvändning av IT-produkter.

Inrego har 25 års erfarenhet och en central roll i den cirkulära ekonomin och är ett av få exempel på företag som jobbat med cirkulär ekonomi i praktiken under en lång tid. De har en affärsmodell som kombinerar affärer med att minska resursutnyttjandet.

Vi på Ingram Micro är väldigt glada att genom samarbetet med Inrego kunna ta ett större ansvar på vår plats i mitten av distributionskedjan. Det ger oss också möjligheten att hjälpa våra partners att skapa en mer hållbar och lönsam affär, där de kan ta till vara på det värde produkterna har efter sin livstid och samtidigt ta sitt miljöansvar, säger Christer Eklund, VD på Ingram Micro i Sverige.

Ingram Micro och Inrego i hållbart samarbete

Ingram Micro vill i första hand rikta sig mot de små och medelstora återförsäljare. Med den nya tjänsten blir det enkelt även för återförsäljare som hanterar små kvantiteter.

Vi är stolta över att vi tillsammans med Ingram Micro kan skapa en unik cirkulär lösning där hållbarhet, flexibilitet och smidighet står i centrum, säger Fredrik Spjut, MD ITAD på Inrego.

Trade In & Buy Back i korthet
  • Bidra till en hållbarare IT-kedja med minskat CO2-avtryck
  • Marknadsmässiga återköpspriser
  • Återköp av förbrukade/befintliga enheter i samband med nyleverans
  • Nyförsäljning av återbrukade enheter
  • Blancco och dataradering ink. certifikat
  • Trygg leverans och rapportering
  • Ge hårdvaran ett längre liv

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>