Areim och Polarium i pilotprojekt för att snabba på övergången till förnybar energi
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Den nordiska Areim och Polarium i pilotprojekt för att snabba på övergången till förnybar energi

Den nordiska Areim och Polarium i pilotprojekt för att snabba på övergången till förnybar energi

Publicerat av: Redaktionen

Polarium och den nordiska fastighetsägaren och fondförvaltaren Areim har startat ett pilotprojekt inom smarta energilagringslösningar för storskalig användning i en kommersiell fastighet.

Systemet har installerats i en av Areims fastigheter på Stora Essingen i Stockholm och kommer att möjliggöra nya intäktsströmmar och samtidigt bidra till att balansera elnätet, för att därigenom medverka till att accelerera övergången till ett förnybart energisystem.

Batterisystemet kommer att vara ett av de största som installerats i en kommersiell fastighet i Sverige. Installationen syftar till att möjliggöra för Areim att ta en mer aktiv roll på energimarknaden. Detta bland annat genom utjämnande av belastningstoppar i nätet, optimering av elhandel, lagring av lokalproducerad förnybar elektricitet samt genom att bidra till elnätets förmåga att balansera energibalansen i elnätet…

Areim och Polarium i pilotprojekt för att snabba på övergången till förnybar energi

”Vår ambition är att göra fastigheter både grönare och mer effektiva med hjälp av energilagring, samtidigt som vi vill möjliggöra ytterligare värdeskapande i våra fastigheter. Vi ser detta som en möjlighet att bidra till att möjliggöra ökad andelen förnybar energi i elmixen och samtidigt minska belastningen på elnätet. Att genomföra det här projektet tillsammans med Polarium känns givet eftersom vi båda har en vilja skapa mer hållbara energisystem, både för nuvarande och framtida generationer”, säger Marika Hilldoff, Sustainability Manager på Areim.

”Samarbetet med Areim är ett stort steg på vår resa för att erbjuda energilagrings-lösningar till fler kommersiella och industriella fastigheter, både som ett sätt att skapa nya intäktskällor och för att bidra till att stabilisera elnätet. Areim är en perfekt partner för oss, med hållbarhet högt på sin agenda och en tydlig ambition om att vara med och bidra till att vi får mer förnybar energi i elnäten”, säger Stefan Jansson, vd på Polarium.

Installationen färdigställdes i mars 2022 och har förkvalificerats till att erbjuda FFR-tjänster (Fast Frequency Reserve) till Svenska Kraftnät, vars syfte är att hantera de frekvensförändringar som kan uppstå vid fel i det nordiska kraftsystemet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>