Ligna Energy släpper sin produkt för IoT-marknaden
Hem ENERGI Ligna Energy släpper sin produkt för IoT-marknaden

Ligna Energy släpper sin produkt för IoT-marknaden

Publicerat av: Redaktionen

Nu släpper entreprenörerna bakom Ligna Energy sin senaste innovation, ett laddningsbart batterilager som går under namnet “S-Power”.

Den nya produkten är speciellt anpassad för mindre uppkopplade enheter som till exempel sensorer och lågströmsenheter.

Den digitala omställningen i vårt samhälle kräver en ständigt ökande efterfrågan av dataflöden mellan den fysiska och digitala världen. Det här kommer leda till att år 2025 kommer cirka nya 150 000 IoT-enheter kopplas upp mot internet, varje minut. I de här enheterna så finns ofta konventionella batterier, som innehåller skadliga ämnen för människor och miljö. Under samma år kommer uppemot 75 000 000 uttjänta batterier från IoT-enheter dumpas, varje dag.

“S-Power kommer att göra gröna IoT-enheter möjliga – en nödvändighet i digitaliseringen världen framåt. Även om vår komponent är dold i slutprodukten så kommer den spela en synlig roll för en hållbar IoT-utveckling.” säger Peter Ringstad, VD.

Ligna Energy släpper sin produkt för IoT-marknaden

Peter Ringstad, VD.

Ligna Energy är dedikerade till att kommersialisera gröna och säkra energilager, genom att använda hållbara material och innovativa produktionsmetoder. Deras första produkt, S-Power, är en superkondensator med målet att adressera utmaningarna med den snabba expansionen av trådlösa IoT-enheter. Det är ett miljövänligt energilager med en formfaktor som är tunn och flexibel, som passar väl i yt-relaterade geometrier. I många fall jobbar den ihop med någon form av energi-skördare. En applikation kan till exempel vara en temperatur och luftfuktighetssensor-nätverk i en byggnad, där varje nod är driven av en ljuscell och en S-Power.

“Det känns spännande att äntligen släppa denna innovation och visa upp vad vi jobbat med under en lång tid. Nu hoppas vi att företag i framkant ska omfamna S-Power och möjliggöra en grön omställning.” Peter Ringstad, VD.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>