Sweco etablerar Twinfinity AB
Hem HÅLLBAR BYGGBRANSCH Sweco AB etablerar Twinfinity AB

Sweco AB etablerar Twinfinity AB

Publicerat av: Redaktionen

Från den 1 oktober 2022 kommer Sweco att driva Twinfinity som ett helägt dotterbolag till Sweco AB.

Syftet är att accelerera utvecklingen och försäljningen av produkten Twinfinity, Swecos BIM-plattform som kopplar samman en digital 3D-modell av en byggnad med affärs-, drift- och klimatdata.

Twinfinity kan visualisera hur en byggnad är konstruerad, fungerar och mår.

Det ger i sin tur förutsättningar att med stöd av fakta minimera byggnadens klimatpåverkan, sänka förvaltningskostnaderna och skapa nya värden för fastighetsägare, hyresgäster och boende. Twinfinity är resultatet av ett nära samarbete med ett antal fastighetskunder i Sverige med ett tydligt behov och efterfrågan på produkten.

– De stora megatrenderna hållbarhet och digitalisering driver efterfrågan på Swecos tjänster. Grunden i vår strategi är att ligga nära kunderna och förstå deras behov nu och i framtiden. Det innebär att digital innovation alltid baseras på kundens behov och utvecklas i kundprojekt. Genom att sätta Twinfinity i ett eget bolag skapar vi de bästa förutsättningarna för vidareutveckling, samt ger bästa möjliga produktstöd till nuvarande och framtida kunder, säger Åsa Bergman vd och koncernchef på Sweco.

I Twinfinity AB ingår produkten, produktutveckling och produktstöd. Konsulttjänster relaterat till produkten kommer fortsätta att skötas genom Swecos konsulttjänster. Initialt kommer Twinfinity AB att ha ett 15-tal anställda och Björn Skoogh som idag är regionchef på Sweco i Göteborg blir vd.

Sweco etablerar Twinfinity AB

– Jag ser verkligen fram emot att få påbörja nästa steg i Twinfinitys spännande utvecklingsresa. Vi har ambitiösa tillväxtplaner vad gäller produktutveckling, marknadsföring och försäljning. Vi vet att det är en produkt som är attraktiv och efterfrågad av många kunder, säger Björn Skoogh, tillträdande vd i Twinfinity AB.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>