Minusgrader föranleder varning vid konstruktion av datacenter i Norden
Hem HÅLLBARA ÅSIKTER Minusgrader föranleder varning vid konstruktion av datacenter

Minusgrader föranleder varning vid konstruktion av datacenter

Publicerat av: Redaktionen

Datacenterentreprenörer måste se till att de är förberedda för en vinter med låga temperaturer i Norden, där förväntade minusgrader drabbar ett antal viktiga platser

Den här veckan har temperaturerna i Stockholm och Oslo sjunkit under nollan, medan Luleå – en nyckelplats för nya datacenter i regionen – förväntas nå så lågt som -19°C i helgen.

Starka vindar förväntas över hela regionen, vilket visar på risken för förseningar och olämpliga arbetsförhållanden om intressenter inte vidtar förebyggande åtgärder.

Enligt Aggreko så är många datacenter under uppbyggnad på den blomstrande nordiska marknaden ofta oförberedda inför vinterns hårda realiteter. I en nyligen publicerad rapport som släpptes av temperatur- och fuktkontrollspecialister finns det tre viktiga utmaningar som byggföretagen regelbundet ställs inför i Norden – otillräcklig uppvärmning både inomhus och utomhus, fuktighetsnivåer och effektiv riskhantering.

Guiden anger logistiska överväganden, krav på lastbanktestning och hur entreprenörer kan bygga med hållbarhet i åtanke. Den ger också insikt från Pär Åberg, ordförande i Swedish Datacenter Industry Association.

Minusgrader föranleder varning vid konstruktion av datacenter i NordenNär temperaturerna sjunker är det avgörande att se till att rätt utrustningsstrategi finns på plats för att hantera regionens kalla och fuktiga klimat. Greger Ruud, Sector Development Manager – Nordics Data Centers på Aggreko, säger: ”På grund av de tuffa miljöer som Sverige och Norge står inför är det avgörande att en kontrollerad miljö upprätthålls när man bygger nya datacenter. Entreprenörer ska kunna utföra arbete på ett säkert sätt, enligt budget och samtidigt som viktig IT-utrustning skyddas.”

”Vi råder alltid våra intressenter som arbetar på dessa anläggningar att vidta åtgärder för att säkerställa att problem kring ström-, fukt- och temperaturkontroll åtgärdas innan arbetet påbörjas på nya anläggningar, särskilt när man går in i vintermånaderna. Men för dem som står inför dessa utmaningar nu, rekommenderas det att expertråd inhämtas för att säkerställa att lämplig tillfällig utrustning installeras.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>