Ferroamps EnergyHub får ökad smartness för laddning
Hem ENERGI Ferroamps EnergyHub får ökad smartness för laddning

Ferroamps EnergyHub får ökad smartness för laddning

Publicerat av: Redaktionen

Med nästa release av systemmjukvara kan EnergyHub börja styra laddboxar enligt gängse kommunikationsstandard för laddutrustning, OCPP.

Det innebär att laddningen av elbilen hemma i villan kan optimeras och bli problemfri året runt.

Ferroamps EnergyHub, med den patenterade dynamiska fasbalanseringen som skyddar fastighetens huvudsäkring, ger redan idag en effektivisering av fastighetens elkonsumtion. Med integrationen av kommunikationsstandarden för EV-laddutrustning, OCPP 1.6-J, som kommer med releasen av systemmjukvara i december, möjliggörs styrning av laddboxar för elbilar direkt via EnergyHub, samt optimal laddning av elbilen. Den här nya funktionen blir tillgänglig för såväl nya som befintliga EnergyHub-ägare via over the air updates (OTA) och visualiseras i EnergyCloud.

– Integrationen av den nya kommunikationsstandarden, som ger möjlighet att styra elbilsladdning via EnergyHub, öppnar nya möjligheter inom EV-laddsegmentet. Vi ser fram emot att integrera med marknadens bästa laddboxtillverkare och ge allt fler villa- och elbilsägare möjlighet till en stabil och effektiv laddning av elbilen – utan att överbelasta vare sig fastighetens huvudsäkring eller vårt gemensamma elnät, säger Krister Werner, vd på Ferroamp.

Förutom att EnergyHub ger en problemfri laddning av elbilen blir elnätsavgiften oftast lägre, bland annat eftersom det vanligtvis räcker med en lägre huvudsäkring tack vare fasbalanseringen. När allt fler elnätsägare inför effekttariffer ökar besparingen för villaägare i dessa områden ytterligare, eftersom EnergyHub kan begränsa effekttopparna som annars uppstår vid laddning.

Ferroamps EnergyHub får ökad smartness för laddning– Den villaägare som installerar EnergyHub tillsammans med sin laddbox tar kontroll över hela fastighetens energikonsumtion och gör sig samtidigt redo för framtiden med eventuell utbyggnad av solel och batterilager. Dessutom gör man hela samhället en tjänst eftersom elnätet i vissa områden redan är ansträngt till bristningsgränsen vissa tider på dygnet och året, avslutar Krister Werner, vd Ferroamp.

Ferroamp kommer i sin monter på eCarExpo i Göteborg den 3-5 december att visa upp sin innovativa systemlösning som optimerar elbilsladdning samt kombinerar solceller och batterier i fastigheter.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>