Elbilsmässa öppnade i Göteborgs snöyra
Hem EVENT Elbilsmässa öppnade nu i Göteborgs snöyra

Elbilsmässa öppnade nu i Göteborgs snöyra

Publicerat av: Redaktionen

Elbilsmässan eCarExpo, som hade premiär med branschdag på Svenska Mässan i Göteborg idag, fick extra bränsle i den snöyra som drabbade Västsverige.

När elbilar blev stående med tomma batterier på de snörika vägarna berättade samtidigt experter på mässan hur en elbil ska köras och laddas på vintern.

Ladda, Lär och Provkör är temat för eCarExpo, norra Europas största elbilsmässa och kunskapsforum för bil- och laddbransch, som arrangeras för sjätte året i rad.

Intresset på mässan drogs annars till de stora Sverigepremiiärerna av elbilar på mässgolvet. Volvos nya konceptbil Concept Recharge, som är den nya plattformen för bolagets stora elbilar. Avtäckningen av BMWs nya helektriska mellanklassbil i4 drog publik. Helt nya Kia EV6,  är bolagets nya elbil i prestigesegmentet. Nya helektriska Renault Megane E-Tech visades för första gången  Sverige, likaså den femte generationen Range Rover.

Elbilsmässa öppnade i Göteborgs snöyraEn hel temaavdelning ägnas åt  entusiast- och sportbilar som byggts om till eldrift och här kan man även följa arbetet i en verkstad på mässgolvet med att bygga om en Porsche Carrera till eldrift.

– Det snöoväder som drog fram före mässan, och de problem som drabbade elbilsförare, pekar på hur viktig en mässa som eCarExpo är för att sprida kunskap om vad som krävs för att hantera elbilar och laddning vintertid. 40% av elbilsförarna har ju aldrig kört elbil på vintern, säger Gunnar Dackevall, grundare och vd för eCarExpo.

På lördag öppnas portarna för den breda publiken, som dels kan se de flesta av marknadens senaste el- och laddhybridbilar, nya laddssystem för bil, hem och bostad, och seminarier som inspirerar, utbildar och debatterar elbilar och laddning  idag och framåt. Förhandsintresset är stort för mässan som också kan följas digitalt på eCarExpos och ifairs mässplattform: https://ecargbg.ifairs.com/#/register.

eCarExpo i Göteborg är norra Europas största elbilsmässa där marknadens senaste elbilar och laddhybrider, laddsystem och elcyklar visas. Seminarier pågår hela helgen för bransch och konsumenter med experter som levererar kunskap, samtal och debatter kring de aktuella frågeställningarna om elektrifiering och mobilitet. eCarExpo kommer som första mässevent i Sverige att kräva vaccinpass från alla besökare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>