Missa inte farligt avfall-bilen 4 maj–14 maj
Hem ELEKTRONIK Missa inte farligt avfall-bilen 4 maj–14 maj

Missa inte farligt avfall-bilen 4 maj–14 maj

Publicerat av: Redaktionen

Missa inte farligt avfall-bilen 4 maj–14 maj

Har du farligt avfall, trasig småelektronik eller gamla mediciner som ligger hemma och skräpar? Lämna det till Farligt avfall-bilen! Vi kör runt till fler än 30 platser i Örebro kommun 4 maj–14 maj.

Målarfärg, nagellack, batterier, bekämpningsmedel, trasiga mobiler m.m. räknas som farligt avfall och gör stor skada på miljön och människors hälsa om det slängs på fel plats. Därför åker Farligt avfall-bilen runt i Örebro kommun två gånger per år, för att göra det lätt för folk att lämna in sitt farliga avfall.

Produkter märkta med varningstexter som ”brandfarligt”, ”hälsovådligt” och ”förvaras oåtkomligt för barn” är oftast farligt avfall. Till exempel: lågenergilampor, elektroniska saker lim, oljerester, lösningsmedel, penseltvätt och överblivna läkemedel.

Mer information, schemat och en karta som visar var Farligt avfall-bilen stannar finns på orebro.se/farligtavfallbilen

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>